watermeloen ijs

Watermeloen kokos ijsjes

Watermeloen kokos ijsjesHet is weer zo ver! Tijd voor de foodblog swap. Ik mag weer van een ander foodblog koken en iemand anders kookt van de mijne. Ben benieuwd! Ik mocht deze maand van het blog van funandfood koken! Een heel erg leuk blog vol met leuke inspiratie. Maar geen blog waar ik standaard van zou koken, vooral erg veel leuke snacks en lunches gericht op kinderen. Enorm leuk om eens te bekijken! Zelf ben ik helemaal niet zo gericht op hoe dingen er schattig uitzien, zolang het er maar lekker uitziet.

Ik besloot deze watermeloen kokos ijsjes te maken. Kijk dan hoe tof! Bedankt funandfood!

De watermeloen haalde ik al vroeg dus heeft al twee weken staan wachten tot het eindelijk tijd was om de ijsjes te maken. De rest van de watermeloen is gisteren bij de BBQ op gegaan. Altijd lekker fris!

 

Watermeloen kokos ijsjes

Wat heb je nodig:

  • Een halve watermeloen
  • een half blikje kokosmelk
  • een druppeltje groene kleurstof
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 gram suiker

Zet een pannetje op 50 ml water en doe hier de 100 gram suiker van. Laat dit opstaan tot alle suiker is opgenomen en je een mooie suikersiroop hebt.

Doe het vlees van de watermeloen met het citroensap in een blender. Doe hier de helft van de suikersiroop bij.

Doe bij de rest van de suikersiroop het halve blikje kokosmelk en doe hier een klein beetje kleurstof bij. Dit is voor de leuke groene onderkant. Bij mij werd hij wel erg snel heel erg fel, ik denk dat nog net iets minder kleurstof iets mooier zou zijn.

Giet je meloensap in de ijsvormpjes tot ongeveer 3/4de en plaats deze in de vriezer. Laat de groene kokosmelk nog even in de koelkast staan. Wanneer de ijsjes een beetje hard binnen te worden (na ongeveer één uur bij mij) kun je ze afvullen met een laagje van je groene kokosmelk. En zo nog minimaal 4 uur in de vriezer helemaal hard laten worden.

Hoe leuk zijn ze zo!? Probeer het ook eens!

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

13 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.