Een retro keuken

retro1

Ik ben echt gek op retro artikelen in de keuken. Met een goede kleur en een leuk design trekt het toch de aandacht. Het maakt de keuken een stuk leuker en aangezien ik daar toch een hoop tijd doorbreng, vind ik dat wel belangrijk. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen Kookpunt vroeg of ik hun retro artikelen eens onder de aandacht wilde brengen. Een retro keuken is hip!

Ik hou zelf enorm van een rode accentkleur in de keuken. Daarom heb ik mijn rode KitchenAid mixer en foodprocessor. In mijn echte droomkeuken zou een retro koelkast de echte eyecatcher van de keuken zijn. Helaas moet ik daarvoor nog even wachten tot we een nieuw huisje kopen. 

Maar tot die tijd kan ik natuurlijk wel alvast beginnen met leuke keukenapparatuur verzamelen. Om te beginnen bijvoorbeeld een simpele kookwekker. Het zijn de details die tellen. 

retro3

Maar ik zou ook graag mijn KitchenAid familie nog iets uitbreiden. Bijvoorbeeld met deze prachtige waterkoker. Het is best wat geld voor een waterkoker, maar ik heb besloten om voortaan wat langer door te sparen tot ik kan kopen wat ik écht wil hebben. Daarbij brengt het je keuken wel echt samen wanneer je meerdere items van hebt die bij elkaar passen. 

retro6

Een prullenbak zet je meestal uit het zicht. Het lelijke en vieze plekje uit de keuken. Wist je dat dat helemaal niet nodig is? Kies gewoon een prachtige prullenbak uit die helemaal bij jouw keuken past. Ik zie het al helemaal voor me, mijn droomkeuken. Al mijn rode accenten, waaronder die prachtige rode koelkast. Dan hoort deze prullenbak er toch ook gewoon bij? 

retro7

 

Smeg is misschien wel één van de bekendste merken met retro producten. Daar zou ik ook de koelkast het liefst van hebben. Maar ze hebben nog veel meer. Dit broodrooster is ook enorm welkom op mijn aanrecht. Prachtig toch? 

retro2

En als echte topper, zou ik ook graag een prachtige espressomachine willen hebben. Misschien een beetje overbodig aangezien ik geen grote koffiedrinker ben, maar hiervan krijg ik wel trek in koffie. Daarbij moet je visite natuurlijk toch een lekkere koffie kunnen aanbieden. 

retro5

Houden jullie van retro items in de keuken?

– Dit artikel is een gesponsorde post

4 antwoorden
 1. Fleur Sophia
  Fleur Sophia zegt:

  Ik vind al deze ‘retro’ merken ook zo ontzettend leuk, maar heb wel voor mezelf besloten dat als ik ga beginnen met het kopen van deze dingen, ik het bij een merk hou.

  Beantwoorden
 2. Jolanda
  Jolanda zegt:

  Prachtig. Ik vind rood en retro ook mooi, zeker omdat mijn keuken strak, grijs, wit en donker graniet heeft. Rood past daar mooi bij. Alleen mijn aanrecht is niet groot genoeg voor alles wat ik wil…. ik ben nu mijn staafmixer aan het kapot kijken. Die van Kitchenaid is te mooi…

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.