Samen tegen verspilling

kromkommer

Dit is voor mij nieuw en ook een beetje spannend. Maar wanneer je een vacature tegenkomt die zo goed aansluit dan wil je gewoon op een passende manier reageren. En als ik op deze manier mijn enthousiasme voor dit merk ook naar jullie over kan brengen dan is dat mooi meegenomen. 

Kromkommer redt groenten. Ze willen voedselverspilling tegen gaan op een positieve manier en samen met hun eigen community, de krommunity. Ik vind het fijn om te zien dat er steeds meer initiatieven tegen voedselverspilling bij komen. Albert Heijn heeft bijvoorbeeld recent de buitenbeentjes gelanceerd. 

Ik heb een poosje als vrijwilliger bij het GEEF!café gewerkt, zij maakten gebruik van de groenten die de groothandel anders weg zou gooien. En als je eenmaal hebt gezien wat er allemaal word weggegooid, dan vergeet je dat nooit meer. Enorme bakken met groenten en prachtig fruit dat anders in de prullenbak zou belanden. En waarom? De producten kwamen in de buurt van de houdbaarheidsdatum of er zat een scheurtje in de verpakking. Maar er was eigenlijk helemaal niets mis mee, daarom kookten wij er bij het GEEF!café een heerlijk drie-gangen diner van. 

Bij veel groenten wordt vaak naar het uiterlijk gegeten. En stiekem betrap ik mezelf daar in de supermarkt ook op: als er zoveel keuze is, waarom zou ik dan niet de allermooiste pakken? Maar waarom, want een kromme komkommer is echt niet minder lekker.

Kromkommer verwerkt de groenten die niet voldoen aan de uiterlijke standaard.  Op dit moment alleen nog in een soep, maar hopelijk komen daar snel meer producten bij. 

Ik las gisteren een oproep van Kromkommer dat ze een superaanpakker zoeken, iemand die mee gaat helpen om krom het nieuwe recht te maken. En dat maakte mij enorm enthousiast. Ik ben namelijk op zoek naar een uitdaging en help dit geweldige initiatief graag verder te groeien. 

Dit had ik ook in een normale brief kunnen vertellen, maar eigenlijk spreekt mijn blog veel beter voor mij. Ik heb namelijk een enorme passie voor eten en ben een echt online meisje. Social media vind ik geweldig, maar ook ben ik goed met WordPress, SEO en Photoshop. Ik wil graag een functie waarin ik creatief bezig kan zijn, visueel of door het opzetten van nieuwe projecten en campagnes. 

Ik was altijd een redelijk stil meisje, maar wanneer het over eten gaat kan ik mijn mond niet houden. Dat is wat mij echt enthousiast maakt. 

 

5 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.