Pasta met zalm en Boursin

pastazalmboursin

Soms wil je gewoon even geen uren in de keuken staan. Een makkelijke maaltijd die binnen enkele minuten op tafel staat. Dat is deze pasta met zalm en Boursin. En toch word ik hier erg blij van. 

Stiekem vraag ik elke week weer aan mijn vriend wat hij wil eten. Dat is vaak al een lastige vraag. De vraag: “Wat wil jij koken deze week?” is nog lastiger. Vaak gaat hij als eerst naar mijn blog om daar wat inspiratie op te doen. Uiteindelijk komt het erop neer dat ik zelf wat verzin. Of we halen iets voor één van zijn klassiekers: roti, burritos of paella. 

Dit was eigenlijk ook receptje dat hij makkelijk kon koken. Ik zie er soms echt tegenop om te koken. Tegen etenstijd spring ik vaak toch ineens in de keuken en sta ik te koken wat hij eigenlijk zou maken. Koken is gewoon ontspannend, meestal. Gelukkig heeft hij daar ook geen moeite mee. Mijn vriend is maar al te blij dat ik graag kook, anders zouden we waarschijnlijk regelmatig brood als avondeten eten. 

Al kan ik het wel begrijpen als je alleen bent, dan vind ik koken ook een stuk minder tof. vanavond eet ik bijvoorbeeld alleen, ik heb nog geen idee wat ik ga eten. Misschien graaf ik nog eens in de vriezer of haal ik iets simpels. Wat eten jullie als je alleen moet eten? 

Vandaag is ook mijn eerste vakantiedag. Aan de ene kant heb ik het gevoel enorm veel vrije tijd te hebben, aan de andere kant weet ik dat deze vakantie altijd voorbij vliegt. Ik moet nog wel gewoon werken, maar even twee weken niet naar school. Waarschijnlijk ga ik wel een beetje vooruit werken. Zowel voor mijn blog als voor mijn studie. Tenminste, dat zeg ik nu. Misschien moet ik over twee weken wel weer aan mezelf toegeven dat ik helemaal niets heb gedaan, oeps!

Pasta met zalm en Boursin
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 200 gram tagliatelle
 2. 300 gram zalm
 3. 250 gram champignons
 4. 1 ui
 5. 1 bakje Boursin cuisine
Instructions
 1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
 2. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
 3. Snipper de ui en snij de champignons in plakjes.
 4. Bak de ui eerst glazig en voeg daarna de champignons toe.
 5. Voeg de Boursin toe.
 6. Snij de zalm in stukjes en voeg deze toe aan de Boursin.
 7. Gaar de zalm kort in de saus.
 8. Voeg een klein beetje kookwater van de pasta toe aan de saus.
 9. Giet de tagliatelle af en meng deze door de saus heen.
 10. Serveer optioneel met wat verse peterselie en citroen.
Notes
 1. Dit recept is voor twee personen. Makkelijk en snel.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.