Kruidige witte chocolademelk
Soms heb je even zin in witte chocolade. Als chocolademelk is het ook heerlijk, maar dan is het wel voornamelijk erg zoet. Deze kruidige witte chocolademelk brengt een goede balans in de zoetheid. Dit moet je eens proberen!
Ik heb lekker lui mijn kerstboodschappen laten bezorgen. Gelukkig is dat allemaal goed gegaan. De eerste voorbereidingen zijn dan ook al begonnen. Ik heb er zin in!
Alleen was er helaas wel een bekertje slagroom kapot gegaan. Geen ramp, de helft ging in de vulling voor mijn kroketjes van wild. Maar wat moest ik dan met de andere helft maken? Daar hoefde ik niet lang over na te denken.
Ik had nog witte chocolade in huis en het is een koude avond. Witte chocolademelk lag dus redelijk voor de hand. Alleen wilde ik er dit keer wel iets meer mee doen. Ik besloot er wat lekkere winterse kruiden in te doen. Het resultaat verbaasde mij. Dit is echt onwijs lekker!
Ik denk dat ik deze zelfs lekkerder vind dan de klassieke warme chocolademelk. Dat zegt best wel wat, want ik ben echt helemaal gek op warme chocolademelk.
- 500 ml melk
- 100 ml slagroom
- 1 theelepel suiker
- 75 gram witte chocolade
- 1 steranijs
- mespuntje kardemom
- snufje kaneel
- Zet een pannetje op een klein vuurtje.
- Doe de melk, steranijs en de kardemom in de pan en verwarm dit.
- Laat het niet koken, de chocolade moet wel helemaal smelten.
- Klop de slagroom lobbig met de suiker.
- Doe de warme chocolademelk in een mok, doe de slagroom hier bovenop.
- Maak af met een snufje kaneel.
- Een heerlijk winters warm drankje voor twee personen.
- With love,
Dit klinkt wel erg lekker! Ik mezelf al zitten, een kop van deze chocolademelk bij een vuurtje buiten :)
Oh my! dat klinkt goddelijk. Daar lust ik wel een bekertje of 2 van.
Och dit lijkt me zoo lekker, het ziet er ook best mooi uit eigenlijk, witte chocolademelk.
<3….
O Yum, dit lijkt mij heerlijk! Ga ik nu in de kerstvakantie zeker lekker maken en dan ervan genieten met een tijdschrift op de bank!
Oehhh yummm… Dit ziet er verrukkelijk uit <3