Kruidige witte chocolademelk

wittechocolademelk

Soms heb je even zin in witte chocolade. Als chocolademelk is het ook heerlijk, maar dan is het wel voornamelijk erg zoet. Deze kruidige witte chocolademelk brengt een goede balans in de zoetheid. Dit moet je eens proberen! 

Ik heb lekker lui mijn kerstboodschappen laten bezorgen. Gelukkig is dat allemaal goed gegaan. De eerste voorbereidingen zijn dan ook al begonnen. Ik heb er zin in!

Alleen was er helaas wel een bekertje slagroom kapot gegaan. Geen ramp, de helft ging in de vulling voor mijn kroketjes van wild. Maar wat moest ik dan met de andere helft maken? Daar hoefde ik niet lang over na te denken.

Ik had nog witte chocolade in huis en het is een koude avond. Witte chocolademelk lag dus redelijk voor de hand. Alleen wilde ik er dit keer wel iets meer mee doen. Ik besloot er wat lekkere winterse kruiden in te doen. Het resultaat verbaasde mij. Dit is echt onwijs lekker! 

Ik denk dat ik deze zelfs lekkerder vind dan de klassieke warme chocolademelk. Dat zegt best wel wat, want ik ben echt helemaal gek op warme chocolademelk. 

Kruidige witte chocolademelk
Print
Cook Time
Total Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 500 ml melk
 2. 100 ml slagroom
 3. 1 theelepel suiker
 4. 75 gram witte chocolade
 5. 1 steranijs
 6. mespuntje kardemom
 7. snufje kaneel
Instructions
 1. Zet een pannetje op een klein vuurtje.
 2. Doe de melk, steranijs en de kardemom in de pan en verwarm dit.
 3. Laat het niet koken, de chocolade moet wel helemaal smelten.
 4. Klop de slagroom lobbig met de suiker.
 5. Doe de warme chocolademelk in een mok, doe de slagroom hier bovenop.
 6. Maak af met een snufje kaneel.
Notes
 1. Een heerlijk winters warm drankje voor twee personen.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
6 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.