stoofpot meiknol recept

Stoofpotje met knolraap

stoofmeiknol

Ik zag voor het eerst knolraap op de markt. Die moest ik natuurlijk wel meenemen om eens mee te experimenteren. Maar eenmaal thuis vond ik maak erg weinig recepten met meiknol. En de recepten die ik vond zaten vol met room of roomboter. Dat zal vast enorm lekker zijn, maar ik houd mijn groenten liever wat slanker. 

Daarom maakte ik dit slanke stoofpotje met knolraap. Heerlijk stoofvlees met ui, wortel en knolrapen. Ik serveerde ze met frietjes van zoete aardappel maar je kunt natuurlijk ook normale aardappelen in de oven roosteren. 

Omdat dit mijn eerste keer knolraap was heb ik ze iets te vroeg in de stoofpot gegooid. Daarom waren ze wel erg zacht. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik zelf wel erg van zachte groenten houd, maar je zou ze natuurlijk wat later kunnen toevoegen. 

Als het om groenten gaat ben ik eigenlijk heel erg slecht. Het liefst kook ik ze totdat ze zo zacht zijn dat je ze bijna met een vork kapot kunt prakken. Daarom ben ik ook geen enorme fan van wok gerechten. Mijn vlees heb ik het liefst zo kort mogelijk in een pan en mijn groenten zo lang mogelijk. 

Ik ben helemaal gek op een patatje stoofvlees, zonde eigenlijk dat je dat in Nederland niet zo vaak ziet. In België kun je dat volgens mij bij zo’n beetje elke snackbar wel halen. Veel lekkerder dan onze frikandellen. 

Mensen denken bij stoofvlees vaak dat het veel werk is alleen omdat het veel tijd kost. Maar er is eigenlijk bijna niets zo makkelijk als een stoofpotje maken. Je zet het op en vervolgens wacht je tot het vlees helemaal lekker zacht is. Hoe langer hoe beter. Vaak is het stoofvlees nog lekkerder wanneer je het de volgende dag opwarmt. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Stoofpotje met knolraap
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 kilo runderlappen
 2. 5 uien
 3. 4 wortelen
 4. 1 kilo knolrapen
 5. 3 laurierblaadjes
 6. 1 liter bouillon
 7. 1 glas rode wijn
 8. peper
 9. zout
Instructions
 1. Snij de runderlappen in kleine blokjes.
 2. Snij de ui in ringen, de wortel en knolrapen in stukjes.
 3. Bak eerst het vlees goed heet aan, haal het uit de pan.
 4. Bak nu de uien op, laat ze lekker enkele minuten bakken zodat ze zacht zijn en een beetje bruin beginnen te worden.
 5. Blus de uien af met de rode wijn, voeg daarna het vlees weer toe.
 6. Voeg de wortelen toe en zet alles helemaal onder de bouillon.
 7. Doe de laurierblaadjes erbij.
 8. Laat het stoofvlees nu 3 uur pruttelen.
 9. Nu mogen de knolrapen erbij en ook een uur mee pruttelen.
 10. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
Notes
 1. Heerlijk bij wat zoete aardappel friet of geroosterde aardappelen.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.