tzatziki

Tzatziki van magere yoghurt

Tzatziki van magere yoghurtWaarschijnlijk vervloekt elke Griek mij nu. Want tzatziki hoor je helemaal niet met een magere yoghurt te maken, maar juist met een hele dikke vette yoghurt. Onwijs lekker natuurlijk, maar soms moet je een verstandige compromis sluiten. Op deze manier is je tzatziki nog steeds wel lekker dik, maar een heel stuk minder vet. Lekker fris bij een broodje, salade of stuk vlees.

Ik ben geen hele grote fan van komkommer, maar op deze manier vind ik het wel erg lekker. Je moet even geduld hebben, maar het is wel erg simpel om dit recept na te maken.

 

Tzatziki van magere yoghurt

Wat heb je nodig:

 • 500 ml magere yoghurt
 • 1 komkommer
 • 3 tenen knoflook
 • dille
 • peper
 • zout

Magere yoghurt is dun en aangezien komkommer ook nog eens waterig is, zou je dus een hele dunne tzatziki krijgen als je dat bij elkaar zou doen. Daarvoor heb ik een oplossing. Ik maak eerst een “hangop” van de yoghurt. Ik maak een schone theedoek met wasknijper vast aan een vergiet en giet hier de yoghurt in. Deze laat ik zo ongeveer 2 uur uitlekken.

Schep de yoghurt vervolgens over in een schaaltje. Je merkt dat de yoghurt nu een stuk dikker is.

Snij de kontjes van de komkommer en snij deze in de lengte door de helft. Schep met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer. Hier zit teveel vocht in. Vervolgens kun je de komkommer grof raspen.

Pers of rasp (fijne rasp) de knoflook en doe deze samen met de komkommer bij de yoghurt. Doe hier ongeveer een theelepel dille bij en breng het geheel vervolgens op smaak met peper en zout.

Super simpel, super lekker!

With love,

Tzatziki van magere yoghurt

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

4 antwoorden
 1. Jess
  Jess zegt:

  Ik maak hem inderdaad met volke Griekse yoghurt. Een heel ander receptje dan wat ik altijd gebruik maar zeker leuk om eens te proberen. Wordt het alleen niet waterig? Ik haal altijd dat binnenste van de komkommer eruit zodat het wat steviger blijft. Of is dat toch niet nodig?

  Beantwoorden
  • mimes
   mimes zegt:

   Neehoor, totaal niet waterig. Doordat je van de yoghurt hangop maakt word die echt enorm dik. De zaadlijsten haal ik er inderdaad ook uit.

   Beantwoorden
 2. Deb
  Deb zegt:

  Lijkt me heerlijk! Ik weet ook niet of ik met magere yoghurt aan hoef te komen hier (mijn man is Grieks nl.) maar ik kan het wel proberen ;-)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.