Rabarber cake

Rabarbercake

cakerabarber

Toen ik de rabarber in de supermarkt zag liggen kon ik hem niet weerstaan. Prachtige roze kleur. En daarbij had ik nog nooit iets met rabarber gemaakt. Ik weet zelfs niet zeker of ik het wel eens gegeten had. Tijd om weer een nieuwe product te ontdekken. Daarom maakte ik deze rabarbercake. 

Ik was eigenlijk van plan om de rabarber zo puur mogelijk te verwerken. Er stonden enorm veel recepten met aardbeien erbij, maar dat vond ik zonde. Ik wilde de rabarber ontdekken, dat aardbeien lekker zijn wist ik al. Toch, besloot ik nadat ik mijn rabarber had geschild om wat aardbeien toe te voegen. Niet voor de smaak, wel voor de kleur. 

De prachtige roze kleur was namelijk helemaal verdwenen, alleen de schil had deze mooie kleur. En deze schil is te vergelijk met asperges. Draadjes die er zo vanaf kan trekken. Misschien was het mooier geweest als ik het eraan had laten zit, maar het leek mij echt niet lekker. 

Gelukkig overheersen de aardbeien totaal niet. Ik heb er ook maar erg weinig in gedaan. Wat je proeft is het zure van de rabarber. Wat perfect aansluit op het romige zoete van de cake. Ik wil in ieder geval nog veel meer recepten met rabarber proberen. Iemand tips? 

Ik had wel al een simpele compote gemaakt. Lekker, maar daar ben ik nog niet lyrisch over. Misschien een jam met aardbeien? Of rabarber eens hartig combineren? Dat is het leuke aan (voor mij) nieuwe producten. Ontdekken. 

Rabarbercake
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 300 gram rabarber
  2. 100 gram aardbeien
  3. 200 gram bloem
  4. 200 gram roomboter
  5. 200 gram suiker
  6. 4 eieren
  7. 0.5 zakje bakpoeder
  8. snufje zout
  9. Poedersuiker
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Mix de roomboter luchtig, voeg de suiker, de bloem en het bakpoeder toe.
  3. Voeg één voor één de eieren toe.
  4. Breng het beslag op smaak met een beetje zout.
  5. Schil de rabarber. Dit doe je gemakkelijk door bij het kontje er een stuk af te snijden. Net niet helemaal door te snijden en de rest te trekken. Zodat je de draden eraf trekt.
  6. Hetzelfde doe je in het midden. Breek hem zo, zodat je de draden aan de andere kant eraf kunt trekken.
  7. Wanneer je nog draden of donkere stukken ziet zitten, haal je deze er ook af.
  8. Snij de rabarber vervolgens in stukjes.
  9. Snij de aardbeien ook in kleine stukjes.
  10. Roer het fruit (al is rabarber eigenlijk groente) door het cakebeslag.
  11. Vet een vorm in, bestrooi met een beetje bloem. Vaak leg ik er ook nog een strook bakpapier in. Zodat je de cake gemakkelijk uit de vorm haalt.
  12. Plaats de vorm voor een uur in de oven.
  13. Laat even afkoelen, haal daarna uit de vorm.
  14. Laat verder afkoelen en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
Notes
  1. Een heerlijke simpele cake. Wat maak jij het liefst met rabarber?
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden
  1. Iris
    Iris zegt:

    Aaaaaah dit ziet er zo lekker uit! Het is al jaren geleden dat ik rabarber at, als kind vond ik dat mega lekker. Benieuwd hoe deze combi is!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *