Appel pannenkoek

Oma’s appelpannenkoeken

appelpannenkoek

Ik heb een enorm slecht geheugen. Ik kan bijvoorbeeld echt geen verjaardagen onthouden, sorry! Pas na een jaar wist ik mijn eigen telefoonnummer uit mijn hoofd. En ik gebruik de “wachtwoord vergeten?” optie op bijna elke website. Het enige wat ik nooit vergeet is eten. Zo heb ik ook goede herinneringen aan oma’s appelpannenkoeken. 

Wat aten jullie op jullie eerste date? Ik weet het nog. En ik wil er overigens graag nog eens naar terug. Ik weet zelfs nog dat ik als kleuter op koninginnedag een ijsje mocht halen. Ik had niet genoeg geld voor sprinkles, maar kreeg ze toch van de lieve meneer in de patatzaak. 

Eigenlijk weet ik alle “bijzondere” dingen die ik heb gegeten toen ik jonger was. Wij aten altijd simpel. Hollandse maaltijd en soms eens pasta. Dus die ene keer dat mijn moeder couscous had gemaakt voor vrienden kan ik me nog herinneren. 

Mijn oma’s vieze bruine bonen soep. Haar heerlijke zelfgemaakte kroketten en het feestje op tafel wanneer ze appelpannenkoeken maakte. Nu is het sowieso al bijzonder dat ik pannenkoeken een feestje vind. Ik ben namelijk helemaal geen fan van pannenkoeken. Hartig vind ik ze te eten, maar zoet ben ik het na een paar happen al helemaal zat. 

Ik heb na de appelpannenkoeken van mijn oma nooit ergens anders appelpannenkoeken gegeten. Ze zouden toch nooit aan de verwachtingen kunnen voldoen. Dit keer probeerde ik het zelf. Met als extra wel wat rozijnen erin.

Oma overtroffen? Dat nooit. Maar in dit geval ben ik tevreden met een tweede plaats. 

Appelpannenkoek
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 1 appel
  2. 100 gram bloem
  3. 1 ei
  4. 225 ml melk
  5. snufje zout
  6. halve theelepel kaneel
  7. handje rozijnen
  8. Klontje boter
Instructions
  1. Meng de bloem, het ei en de melk.
  2. Breng op smaak met een beetje zout en de kaneel.
  3. Klop met de garde tot er helemaal geen klontjes meer in zitten.
  4. Schil de appel en haal het klokhuis er met een appelboor uit.
  5. Snij de appel nu in plakken.
  6. Verwarm de pan en laat de boter hier in smelten.
  7. Laat de pan goed heet worden.
  8. Doe wat beslag in de pan, verdeel hier de helft van de appels en rozijnen overheen.
  9. Verdeel hier vervolgens weer een beetje beslag overheen.
  10. Door dit te doen kun je de pannenkoek straks gemakkelijk draaien zonder dat de appels eruit vallen.
  11. Bak de pannenkoek aan één kant mooi goudbruin, draai hem om en bak aan de andere kant ook tot hij een goede kleur heeft.
  12. Serveer direct. Lekker met een beetje poedersuiker.
Notes
  1. Dit was voldoende voor twee stevige pannenkoeken.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.