Eierkoeken

Eierkoeken zelf maken

eierkoek

Ik had al een hele tijd zin in eierkoeken. Maar telkens wanneer ik in de supermarkt op het punt stond om ze mee te nemen, besloot ik dat ik ze beter zelf kon maken. Dat kwam er elke keer maar niet van. Maar gisteren had ik enorm veel zin om weer eens iets te bakken. En zal ik jullie eens iets vertellen? Eierkoeken zelf maken is enorm simpel! 

Ze zijn niet zo klef als die van de supermarkt. Deze zijn iets brosser. Persoonlijk vind ik dat wel lekkerder. Enige nadeel is dat ze wel veel te snel op gaan. Maar dat probleem ik heb met bijna alles. 

Waar ik ook een probleem mee heb is om consequent artikelen online te zetten. Vorige week ben ik weer fanatiek begonnen. Maar dagelijks is eigenlijk niet haalbaar voor mij. In combinatie met mijn baan is het soms ook wel fijn om eens lekker simpel te koken. Een keertje geen nieuw recept, maar één van mijn favoriete makkelijke maaltijden. Zou ik die eens in een artikeltje delen?

Anyhow, op dit moment ben ik dus zoekende naar wat wel haalbaar is. Een beetje structuur zou ik wel fijn vinden. Maar ik wil er niet teveel verplichting van maken. Want uiteindelijk doe ik dit vooral omdat ik het leuk vind om te doen. 

In september ga ik ook weer studeren. Enorm veel zin in. Maar dan moet ik al helemaal even kijken hoe ik het ga combineren. Maar dat zijn zorgen voor later. Eerst is het tijd voor eierkoeken! 

Eierkoeken
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Voor 10 eierkoeken
 1. 100 gram bloem
 2. 100 gram poedersuiker
 3. 2 eieren
 4. 1 theelepel bakpoeder
 5. snufje zout
 6. rasp van een kwart citroen
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Doe alle ingrediënten in een schaal.
 3. Mix deze enkele minuten tot het een beetje luchtig begint te worden.
 4. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 5. Maak met twee eetlepels kleine hoopjes op het bakpapier.
 6. In totaal worden het 10 eierkoeken. Ik moest deze in twee keer bakken, want je moet genoeg ruimte russen de eierkoeken laten.
 7. Bak ze ongeveer 10 minuten af.
 8. Ze blijven redelijk licht van kleur, maar aan de randen moeten ze net een beetje beginnen te verkleuren.
 9. Haal ze eruit en laat ze afkoelen.
Notes
 1. Simpel toch? Weer iets dat je niet meer hoeft te kopen.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
8 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.