spaghetti garnalen

Mijn makkelijke snelle maaltijden

broodje pulled pork

Zoals ik laatst in mijn artikel schreef heb ik ook niet altijd tijd om nieuwe dingen in de keuken te proberen. Na een dag werken wil ik net als iedereen gewoon aan kunnen schuiven. In dat geval heb ik een aantal vaste recepten waar ik op terugval. Of omdat ze super makkelijk en snel klaar zijn. Of omdat ik ze gewoon in grote hoeveelheden maak wanneer ik tijd heb, zodat ik altijd een makkelijke maaltijd uit de vriezer kan halen. Mijn makkelijke snelle maaltijden ga ik vandaag met jullie delen. 

spaghetti gehaktballetjes

Spaghetti met kleine gehaktballetjes

Pasta is natuurlijk een klassieker, deze komt dan ook nog wel vaker terug in deze lijst. Maar ik kon niet anders dan beginnen met mijn favoriete pasta. Deze spaghetti met kleine gehaktballetjes is super simpel maar onwijs lekker. Misschien niet de snelste pasta om te maken, maar wel één van die recepten die je prima in de vriezer kunt bewaren. Gewoon extra veel saus maken wanneer je deze maakt. 

champignonsoep

Champignonsoep

Deze soep heb ik de afgelopen tijd zo vaak gegeten dat ik hem op het moment zelfs een klein beetje zat ben. Hij is super simpel, super goedkoop en heel erg snel klaar. Wat wil je nou nog meer? Wanneer ik geen idee had wat ik zou kunnen koken,nam ik gewoon een doos champignons mee. Altijd goed. 

kip oven

Kip met groenten uit de oven

Gooi wat kip, groenten en krieltjes in een grote schaal met wat olie en kruiden. Vervolgens hoef je alleen nog maar te wachten. Simpeler kan ik het echt niet maken. Overigens gebruik ik maak kippendijen. Is de wachttijd ook nog eens korter dan zo’n hele kip. Ja, dit is wel mijn ultieme makkelijke maaltijd. 

risotto rucola

Risotto

Het voorbeeld is mijn risotto met rucola, maar eigenlijk vind ik elke risotto ideaal. Het nadeel van risotto is dat je er wel bij moet blijven. Maar persoonlijk vind ik het enorm kalmerend om na een drukke dag in een grote pan te blijven roeren. Binnen een half uur heb je toch, zonder al te veel moeite, een heerlijke maaltijd op tafel staan. Ook nog eens een heerlijk bordje comfortfood. Daar ben je toch wel aan toe? 

nacho chili

Nacho chili con carne

Nee, dit recept is eigenlijk helemaal niet snel. Dit heeft best wat tijd nodig. Maar dit is gewoon weer iets dat je standaard in je vriezer moet hebben. Vervolgens doe je het in een ovenschaal met wat nacho’s en kaas en je hebt altijd een simpele ovenschotel. Goede voorbereiding is het halve werk. 

 

spaghetti garnalen

Spaghetti met garnalen

Ik heb altijd wat garnalen in de vriezer. Die zijn natuurlijk super snel klaar. En met deze pasta is dat helemaal ideaal. Als groenten kun je hier bijvoorbeeld erg lekker gegrilde groene asperges bij eten. Of  je doet er gewoon simpel wat erwten uit de vriezer bij. 

broodje pulled pork

Okay, pulled pork is niet snel. Het heeft juist enorm veel tijd nodig. Maar al die tijd hoef je er eigenlijk niets mee te doen. En vervolgens heb je een enorme bak met vlees. Genoeg om de vriezer weer te vullen. Ik heb op het moment ook nog een flinke lading liggen. Enige wat je nog nodig hebt zijn wat broodjes en een salade. 

Smakelijk!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.