Boodschappen Frankrijk

Uit de Franse supermarkt:

boodschappenfrankrijk

Ik ben terug van vakantie! En niet met lege handen. Ik vind het heerlijk om in buitenlandse supermarkten rond te dwalen. De enorme hallen vol met alles wat je culinaire hart wensen kan. Stukken vlees om jaloers op te worden, vis vers op het ijs en rijen vol met wijn. Helaas kan je niet alles 10 uur in de auto meenemen. Maar ik nam toch verschillende producten uit de Franse supermarkt mee. 

Ik heb een heerlijke vakantie gehad. Voor de vakantie veel extra uren gewerkt, ik was wel toe aan vakantie. In de vakantie heb ik dus ook heerlijk uitgerust. Niet door veel te slapen, want eigenlijk was ik elke dag vroeg wakker. De eerste dag lag ik om 7 uur ’s ochtends al in het zwembad. Genieten. 

We hadden een prachtig huis met een eigen zwembad. Een heerlijke keuken zodat ik nog wel lekker kon koken. Al is koken voor 8 personen altijd een beetje teleurstellend. Grote pannen pasta of simpele aardappels uit de oven. Één avondje heb ik echt lekker gekookt. Mijn favoriete vlees: eendenborst. En eigenlijk eet ik dat bijna altijd het zelfde. Saai? Met een honing/sinaasappel sausje en aardappel gratin. Super simpel, maar veel lekkerder kan het niet worden. 

Sowieso heb ik de hele vakantie veel eend gegeten. Volgens mij komt het totaal op 4 keer eend in 2 weken. Het was dus ook geen verrassing dat ik een flinke lading confit de canard mee zou nemen. 

canard

Dit zijn 3 blikken met gekonfijte eend. De prijzen verschilde van ongeveer 6 euro tot 15 euro. Ik ben benieuwd of ik dat verschil ook gaan proeven. De ingrediënten zijn namelijk overal hetzelfde. Eend, eendenvet en zout. Al kwam ik er al wel achter dat de “manchons” kleine stukjes zijn, terwijl ik vermoed dat de “cuisses” gewoon hele poten zijn. Helaas heb ik die nog niet getest. Waarschijnlijk is dat redelijk algemene kennis, maar mijn Frans is niet zo goed en dit was mijn eerste keer gekonfijte eend. Wel lekker! 

Als laatste een potje rillettes de canard. Heerlijk met een stuk stokbrood. Dit heb ik ook als voorgerecht bij een leuk restaurantje in Montpellier gegeten. 

monin

Dit is een echte tip. Monin siropen zijn heerlijk, maar ze zijn enorm duur hier. Ze hebben leuke originele smaken. Voor limonade, koffie, cocktails of desserts. Deze waren 2.50 euro per stuk. Helaas hadden ze alleen deze smaken. Ik baal dat ik niet meer supermarkten af ben gegaan om er nog meer te kopen. 

Voor de rest heb ik nog wat dingen gekocht vanwege de leuke herinneringen. De vijgenjam hebben ze hier in Nederland ook, maar daar kwamen wij pas later achter. Blijkt maar weer dat alles lekkerder lijkt op vakantie. 

De mayonaise is mijn verslaving. Veel mensen vinden het vaak juist helemaal niets, die hebben liever de zoete Hollandse mayonaise. Ik vind deze echt hemels. Hij is redelijk lang houdbaar, dus ik kon het niet laten om die mee te nemen. 

worsten

Ik haalde ook nog 6 gedroogde worsten. Niet uit de supermarkt, maar op een geweldige markt in l’Isle-sur-la-Sorgue. Even serieus, als je in de buurt bent. Dat mag je echt niet missen! En dan moet je natuurlijk naar de markt op zondagochtend gaan. Wij waren er gelukkig vroeg. Wij konden parkeren en hebben een rustig rondje gelopen. Zodra wij vertrokken kon je er over de koppen lopen. Op deze markt heb ik ook de prachtige schaal die in het midden op de bovenste foto staat gekocht. 

Ik haalde ook nog twee smaakjes mosterd. Perfect bij de worsten. 

Wat nemen jullie mee van vakantie? 

3 antwoorden
  1. Roos
    Roos zegt:

    Wauw, dat klinkt als een lekkere vakantie! Eend is superlekker, rilette is denk ik mijn favoriet, die bubble gum siroop me ook erg interessant. :)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.