Kokos kippensoep

kippensoepkokos

Vorige week was ik net aan het bijkomen van een vervelende keelontsteking. Het is dan echt lastig om te bedenken wat je wilt eten. Na een aantal dagen zachten dingen te hebben gegeten, kon ik eindelijk weer iets fatsoenlijks eten. Zo’n bord met kokos kippensoep doet mij dan echt goed. 

Het is ook nog eens enorm simpel om te maken. Want je hebt natuurlijk geen zin om te lang in de keuken te staan. Ik vul mijn soep graag met champignons en broccoli, maar je kunt natuurlijk altijd variëren. 

Ik ben stiekem altijd lastig met soep. Ik vind het vaak geen echte avondmaaltijd. Héérlijk met de lunch, maar een lichte tomatensoep als avondeten? Dan zoek ik er direct iets bij. Maar met zo’n goedgevulde soep heb ik daar helemaal geen last van. Een dikkere soep zoals bijvoorbeeld erwtensoep of pompoensoep eet ik ook met veel plezier als avondmaaltijd. 

Deze soep zou natuurlijk nog lekkerder zijn met een zelfgemaakte bouillon. Maar laten we eerlijk zijn, stiekem gebruiken we allemaal soms een bouillonblokje. Ik betrap mezelf er zelfs op dat ik ze veel te vaak gebruik. En mijn moeder kookt bijvoorbeeld haar groenten standaard in water met een bouillonblokje. Toegegeven, dat is wel lekkerder dan simpel zout water. 

Mensen zeggen vaak dat je wanneer je veel kant en klaar maaltijden eet, je veel te veel zout binnenkrijgt. Ik zou dat weleens willen vergelijken met mijn eigen maaltijden. Volgens mij ben ik ook niet zuinig met zout, maar wat is teveel? Ik probeer het wel in de gaten te houden, maar helemaal geen zout is ook geen optie voor mij. 

Kokos kippensoep
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 300 gram kipfilet
  2. 200 gram eiernoodles
  3. 1 blikje kokosmelk
  4. 1 broccoli
  5. 1 ui
  6. 250 gram champignons
  7. 3 tenen knoflook
  8. 1 rode peper
  9. 1 stuk verse gember (ter grote van je duim)
  10. 1 stengel citroengras
  11. paar plukken koriander
  12. 1 eetlepel vissaus
  13. 3 eetlepel ketjap
  14. 2 bouillonblokjes
  15. 1,5 liter water
Instructions
  1. Verwarm een beetje olie in een pan, ik gebruik hier graag mijn grote wok voor.
  2. Pers de knoflook, rasp de gember, snipper de ui en snij de rode peper fijn.
  3. Doe alles in de wok en roer dit direct goed door.
  4. Snij de kipfilet in blokjes en voeg dit toe, bak dit goed op.
  5. Snij de champignons in plakjes en doe deze bij de kip.
  6. Snij de roosjes van de broccoli, deze mogen ook in de wok.
  7. Voeg de kokosmelk toe en zet alles onder water.
  8. Doe de stengel citroengras erbij en breng alles op smaak met de vissaus, ketjap en de bouillonblokjes.
  9. Laat alles zachtjes pruttelen totdat de broccoli bijna gaar is.
  10. Voeg de laatste paar minuten de eiermie toe en laat deze koken totdat deze ook gaar is.
  11. Direct serveren met een beetje gehakte koriander.
Notes
  1. Dit maakt je toch direct enorm blij? En dat terwijl het eigenlijk enorm gezond is.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *