stoofpeer

Mijn favoriete herfst recepten!

boerenkoolquiche

Boerenkool quiche 

Het is weer kouder, thuis kruip je lekker weg onder een dekentje op de bank. Hoewel ik qua eten niet enorm seizoen gevoelig ben, ijs kan altijd! Merk ook ik dat ik wel trek heb in andere dingen. In de zomer eet ik met veel plezier een salade maar nu neem ik liever een kom soep, stoofpot of stamppot. Warme gerechten met vaak ook warmere smaken. Daarom deel ik mijn favoriete herfst recepten!

Boerenkool stamppot is de stamppot die wij thuis altijd het vaakst aten. Eigenlijk wist ik niet dat je ook andere dingen met boerenkool kon maken. Dankzij de mysterybox challenge verzon ik deze boerenkool quiche met cranberry’s en dat was echt verrassend lekker! 

kipoven

Hele kip met geroosterde bloemkool

Kip is altijd lekker. En hoewel ik dit gerecht in de zomer ook lekker vind, is dit nu toch wel echt iets waar ik enorm veel zin in kan hebben. Een simpele hele kip, lekker kluiven. Met warme geroosterde bloemkool en aardappels. 

Maar wat eigenlijk nog wel het fijnste is aan een gerecht als deze, is dat het lekker lang in de oven zit. Je huis ruikt helemaal naar eten en dat past voor mij helemaal bij herfst. Het is die tijd waar je lekker dinertjes geeft, niet op een terrasje gaat zitten maar gezellig thuis gaat eten. Stoofpotjes, soepen en roosteren in de oven. Dat is herfst. 

friet

Zoete aardappel friet

Super lekker! Hier maak ik vooral mijn vriend enorm blij mee. Voordeel is dat zoete aardappel ook nog eens enorm gezond is. En het heeft veel meer smaak dan normale patat waardoor je hier eigenlijk ook nog eens geen saus bij hoeft te eten. Dubbel zo gezond!

Ik vind de zoete smaak heerlijk bij de herfst passen! Doet me ook een klein beetje denken aan pompoen. 

pompoensoep

Pompoensoep

Pompoensoep kan natuurlijk niet ontbreken in een lijstje met herfst recepten. Elke week kijk ik of ze nog in de supermarkt zijn, helaas zijn ze vaak al op. Maar deze soep is zo simpel! Maar zo onwijs lekker en door de dikke structuur vult het ook enorm goed. 

Ik zou deze soep wel elke week kunnen eten, en dat heb ik niet met veel recepten want ik hou van enorm veel afwisseling. 

stoofpeer

Stoofperen

Als laatste een zoete afsluiter die ook echt niet mag ontbreken. En dat zijn heerlijke stoofperen! Dit gerecht is echt een ultiem herfst gerecht. Lekker als dessert of als bijgerecht bij je warme maaltijd. De peren gekookt in rode wijn en kruiden zijn echt genieten. Het kost wat tijd, maar verder is dit echt onwijs simpel. Eigenlijk zou je hiervan altijd een portie moeten hebben staan. 

Ik had een hele pan gemaakt, maar dat is helaas alweer allemaal op. Binnenkort weer nieuwe peren stoven! En ook dan weer genieten van de heerlijke geuren die door het huis trekken. 

9 antwoorden
 1. Vanessa
  Vanessa zegt:

  Wij hebben gisteren nog pompoensoep gedronken, zo lekker! We maken altijd extra veel zodat we een deel kunnen invriezen. Ideaal om de koude dagen door te komen!

  Beantwoorden
 2. Tessa
  Tessa zegt:

  Mmm ja stoofpeertjes! Mijn oma maakt die altijd voor ons, zo heerlijk! Ik vind dat echt een typisch herfst-recept met de kaneel! En ik was alweer bijna de zoete-aardappelfriet vergeten die wil ik nog steeds een keer proberen!

  Beantwoorden
 3. Saartje
  Saartje zegt:

  Oeh de laatste drie zijn echt mijn favoriet. Ik houd namelijk niet zo van boerenkool en hele kip, al ziet het er wel lekker uit! In de herfst eet ik eigenlijk nog hetzelfde alleen eet ik nu vaker pannenkoeken en kaasfondue mjam!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.