Tompouce maken met een pakje

homemadetompouce

Eerlijk is eerlijk, ik ben sowieso geen enorme fan van tompoucen. Ik vind het maar een saai gebakje. Het is enorm onhandig en totaal niet charmant om te eten. Toch is het in Nederland een echte klassieker. Ik zag dit pakje en het trok direct mijn aandacht. Tompouce maken met een pakje door alleen water toe te voegen?

Ik vind het echt fascinerend wat er allemaal mogelijk is qua eten. Misschien is dat ook wel één van de redenen waarom ik al deze “vreemde” dingen ben gaan testen. Het is vaak zeker geen verbetering, maar toch vind ik het knap. Producten zijn vaak ineens veel langer houdbaar, je hoeft zelf geen uitgebreide boodschappen te doen en misschien schuilt er ergens een verborgen pareltje tussen al deze pakjes. 

Deze week test ik de tompouce uit een pakje. 

tompoucepakje

Wanneer ik de verpakking open, bestaat de inhoud uit drie delen. Je hebt een zakje met de koekjes kant en klaar, vervolgens een zakje met poeder voor de banketbakkersroom en als laatste een zakje voor het glazuur. Het enige dat je zelf moet toevoegen is water. Ze geven wel als tip dat je het banketbakkersroom ook met een deel slagroom zou kunnen maken. 

Ik maak eerst de banketbakkersroom. Ik doe het poeder in een schaal met de juiste hoeveelheid water. Even flink mixen en het begint al meteen dikker te worden. Ik kwak de banketbakkersroom op de onderste laag. De koekjes zijn nog aan één stuk, de onderste laag laat ik heel. De bovenste laag breek ik wel vast in 4 gelijke stukken. Dit doe ik zodat ik straks niet alle banketbakkersroom eruit plek bij het snijden. 

Er zit een spuitzak bij om de banketbakkersroom netjes te verdelen, maar ik ben lui en smeer het gewoon een beetje uit. Ik leg de bovenste laag koekjes erop. 

De glazuur maak je weer simpel door water aan het poeder toe te voegen. Mijn glazuur bleef enorm dun, ik heb nog extra poedersuiker erbij gedaan, maar ook dit bleek niet genoeg te zijn. 

Ik goot de glazuur over de tompouce heen. Het bleef erg dun. Je kunt ze nu in de koelkast bewaren. Vervolgens snij je ze gemakkelijk aan. 

tompouce

Het resultaat vond ik er nog beter uitzien dan verwacht. De glazuur is veel te dun, maar de banketbakkersroom is daarentegen goed stevig. De aangesneden randjes zijn er netjes uit. Eigenlijk zou je alle kanten even netjes moeten afwerken. 

Maar het belangrijkste is natuurlijk de smaak. Helaas vind ik het lekkerste van een tompouce altijd het glazuur en dat was in dit geval een grote teleurstelling. De banketbakkersroom mist een volle smaak, maar is nog niet eens zo verkeerd. Het deeg vind ik stiekem erg lekker. 

Al met al ben ik positief verrast. Ik kan me best voorstellen dat je dit voor een noodgevalletje in de kasten hebt staan. 

Ik kocht dit pak voor 1,99 euro bij Albert Heijn. Volgens mij zijn verse tompoucen goedkoper. 

Zouden jullie dit proberen?

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.