Zoetzure komkommer

zoetzuurkomkommer

Sommige recepten zijn zo simpel dat ik soms twijfel of ik ze wel zou moeten delen. Maar hier ben ik zo’n fan van. Deze zoetzure moest ik gewoon echt wel met jullie delen. 

Ik eet deze komkommer graag naast een bord nasi, op een hamburger of op een simpele boterham met kaas. Het maakt komkommer gewoon zoveel lekkerder. Met normale komkommer doe je mij meestal geen plezier, maar maak er deze zoetzure komkommer of tzatziki van en ik ben blij. 

Ik probeer om vaak een extra groenten naast mijn normale eten te serveren, deze zoetzure komkommer is dan echt perfect. Je maakt het super snel en het is een heerlijke frisse afwisseling. Een makkelijke manier om wat extra groenten te eten. 

Dit keer maakte ik ze voor een avond waarop ik een snelle vegetarische rijsttafel maakte. Ik had foe yong hai, nasi, tofu met satésaus en deze komkommer gemaakt. Het was veel te veel, ik maak vaak veel te veel.

Het is gewoon zo fijn om van meerdere dingen tegelijk te kunnen proeven. Daarom deel ik in een restaurant ook vaak met mijn vriend. Of als ze zo’n gerecht hebben waarbij je verschillende dingen kunt proeven, neem ik dat altijd. Helaas doen restaurants dat vooral vaak bij de desserts. Ik proef juist het liefst zo veel mogelijk van de hartige gerechten. 

Waar zouden jullie deze zoetzure komkommer bij serveren? 

Zoetzure komkommer
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 komkommer
 2. 4 eetlepels rijstazijn
 3. 1 eetlepel suiker
 4. 1 theelepel fijngesneden rode peper
Instructions
 1. Maak mooie plakken of stukjes van de komkommer.
 2. Doe de rijstazijn met de suiker en de rode peper in een pannetje.
 3. Verwarm alles tot de suiker helemaal is opgelost.
 4. Draai het vuur uit.
 5. Doe de komkommer erbij en hussel dit goed door elkaar.
Notes
 1. De volgende dag ook erg lekker op een boterhammetje.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.