bugles

Rare eetgewoontes

Een poosje terug las ik op Nombelina’s blog een artikel over eigenaardige eetgewoontes. Zij noemde er een aantal die ik direct herkende. At jij ook je kroketten leeg met patat? Of maakte je van dropsleutels ook een speentje? Ik wel.  Maar ik heb er nog wel wat meer. 

bugles_nachocheese

Als ik Bugles eet, dan kan ik het niet laten om ze op mijn vingers te zetten. Vroeger noemde ik dat heksen nagels. Eigenlijk al weer veel te lang geleden dat ik ze op heb overigens, terwijl ik ze wel nog altijd super lekker vind! 

Als ik een schaaltje ijs heb, dan ga ik er het liefst heel erg fanatiek in zitten roeren totdat je een soort softijs krijgt. Doe ik overigens niet met goed ijs, maar met de wat goedkopere varianten vind ik het echt heerlijk. 

Ik drink graag iets tijdens het eten, maar ik zorg altijd dat ik nog een hap eten heb wanneer ik mijn laatste slok drinken drink. Ik zat een keer in een restaurant dat ze zo lang deden over het brengen van mijn drinken, dat ik al bijna klaar was met eten toen ze het kwamen brengen. Bijna dat hele glas ging dus richting mijn vriend, want ik drink het echt niet meer als ik klaar ben met eten. 

Ik vind met mes en vork eten fijn. Ik eet pizza en boterhammen ook altijd gewoon met mes en vork. Ik heb het gevoel dat ik dan meer van mijn eten geniet. Sowieso eet ik dan beheerster en langzamer. Alleen spaghetti eet ik met een vork en lepel. Spaghetti snijden vind ik echt heiligschennis. 

appel

Ik kan niets eten met een schil. Ik krijg echt de rillingen als ik een hap uit een appel probeer te nemen. Ik schil zelfs mijn druiven. Toen ik jong was moest ik een keer aan tafel blijven zitten tot ik een hele appel op had. Ik heb uren aan tafel gezeten. Maar de appel kreeg ik niet op. 

Ik bewaar het lekkerste tot het laatst, nu schijnen heel veel mensen dat te doen. Maar eten jullie dan ook altijd eerst de hele rand van een pizza op zodat je alleen nog het midden overhoudt? Hetzelfde doe ik met brood. Eerst de korstjes opeten, dan zijn de laatste happen het lekkerste. 

Ik ben altijd bang dat er eten te weinig is. Als je bij mij komt eten hoef je niet bang te zijn dat je met honger naar huis gaat. De laatste tijd weeg ik alles maar gewoon af, want anders maak ik standaard meer dan nodig is. En aan de andere kant heb ik moeite met eten weggooien, dus het gaat vaak ook gewoon op. Niet erg handig als je probeert af te vallen. 

Nu ben ik wel benieuwd, wat zijn jullie rare eetgewoontes? 

18 antwoorden
 1. Manon
  Manon zegt:

  Grappig! Ik heb volgens mij niet echt hele rare eetgewoonten. Ik vind een rijstewafel met pindakaas en banaan lekker, wat veel mensen raar vinden, maar volgens mij is dat best normaal :P

  Beantwoorden
 2. Emily van Kampen
  Emily van Kampen zegt:

  Op zich heb ik er ook wel wat:
  – Sausjes door elkaar mengen : appelmoes en mayonaise, mosterd en mayonaise het wordt gemengd.
  – Chocoladevlokken op brood en dan smelten in de magnetron, heerlijk!
  – Bij het avondeten het vlees als laatste eten.
  – Snoepjes met verschillende kleuren eet ik altijd zo op dat er steeds evenveel van dezelfde kleur zijn. Weird, I know.

  Volgens mij heeft bijna iedereen wel aparte eetgewoonten!

  Beantwoorden
 3. Emma
  Emma zegt:

  Ik eet zelfs mijn frietjes met een mes, is dit raar?
  Ook eet ik mijn avondeten altijd in een vaste volgorde, eerst de groenten, daarna aardappels en als laatste het vlees of de vis ;)

  Beantwoorden
 4. Tjitske Anna
  Tjitske Anna zegt:

  Super leuke post! Je druiven schillen? Haha!

  Mijn laatste hapje van een pizza is nooit de korst.
  Broodje pindakaas met fruithagelslag.
  Ik eet altijd eerst de rode snoepjes (behalve met skittels), ijsjes, etc. (al van kinds af aan)
  Als ik skittels eet, zo’n uitdeelzakje, stop ik alles in een keer in mijn mond met als gevolg dat er een explosie van kleurstof in m’n mond zit haha.

  Volgens mij heb ik er nog wel veel meer, ik kan er nu alleen niet opkomen haha.

  Beantwoorden
 5. Claudia
  Claudia zegt:

  Haha wat leuk om te lezen. Ik bewaarde vroeger altijd wel het lekkerste voor het laatste. Dan at ik eerst de groente op, daarna de aardappelen en als laatste het vlees. Maar met pizza eet ik vaak de zijkantjes niet op. Zo houd ik genoeg ruimte over voor de hele pizza.

  Beantwoorden
 6. Kimberley
  Kimberley zegt:

  Wat leuk! Haha. Ik mix mijn ijs ook altijd om tot milkshake. En ik heb de vieze gewoonte om eerst mijn chipjes af te likken, voordat ik ze echt opeet. En ik laat altijd het laatste slokje drinken in het glas, dat slokje is vies. Haha.

  Beantwoorden
 7. saarenzo
  saarenzo zegt:

  Heel leuk om te lezen! De bugles hekselnagels noemen en ze zo dragen deed ik vroeger ook altijd en ik roer ook altijd mijn ijs! Anders vind ik het gewoon minder lekker, haha. Net als pudding, dat roer ik ook altijd. Brood eet ik niet met mes en vork, maar pizza, spareribs en dat soort dingen wel.

  Beantwoorden
 8. Joyce
  Joyce zegt:

  Haha wat super grappig! Dat van drinken bij een restaurant, doe ik juist precies omgekeerd. Ik houd juist altijd één slok drinken over voor als ik klaar ben met eten. Ik vind het lekker om dan af te sluiten met nog wat te drinken. Grappig hoe dat bij iedereen zo kan verschillen. Ik vind schillen van fruit enzo trouwens ook minder lekker, ik eet het liever zonder schil!

  Beantwoorden
 9. Anniek
  Anniek zegt:

  Haha, dat met dat drinken heb ik ook! Mijn vader vind het maar raar dat ik altijd een klein laagje water in mijn beker overlaat, maar na het eten hoef ik dat echt niet meer :) Leuk artikel!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.