Aardappelsalade met warmgerookte zalm
- Bereidingstijd
Ongeveer 25 minuten
- Aantal personen
Twee personen
Ingrediënten
- 500 gram krieltjes
- 300 gram gebroken sperziebonen
- 250 warmgerookte zalm
- bosje lente-uitjes
- 1 kleine paprika
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt
- sap van 1 citroen
- 1 theelepel mosterd
- peper
- zout
Instructies
Stap 1
Kook de krieltjes in 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen en snij ze daarna in kwarten. Kook de bonen in 15 minuten ook gaar.
Stap 2
Snij de paprika en de lente-ui fijn. Doe de aardappel, sperziebonen, lente-ui en paprika allemaal in een schaal.
Stap 3
Maak een dressing door de mayonaise, yoghurt, mosterd en het citroen met elkaar te mengen. Doe dit door de salade.
Stap 4
Verbrokkel de warmgerookte zalm en verdeel dit voor het serveren over de salade. Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
Met dit warme weer heb zelfs ik vaak geen zin om te koken, of soms zelfs om te eten. Een koude salade is dan precies wat ik nodig heb. Deze aardappelsalade met warmgerookte salade is echt ideaal.
Okay, je moet hiervoor nog wel even in de keuken staan, maar vervolgens heb je wel een lekkere, frisse en lichte maaltijd. Ook zijn dit tenminste allemaal producten die even vers blijven. Met dit weer lijkt alles zo snel te bedreven. Zo wilde ik gisteren nog een pasta met champignons maken, maar de champignons waren na 2 dagen al een hoopje ellende.
Ook is dit natuurlijk het seizoen dat al het lekkere fruit er weer is, maar tegelijkertijd durf ik het uit angst voor fruitvliegjes niet te kopen, behalve als ik het dezelfde dag nog op kan eten.
Maar ik mag niet klagen. Want ik heb dit jaar ook al zoveel genoten van dit weer. Heerlijke picknicks in het park, terrasjes in de brandende zon en ik ben zelfs naar het strand geweest. Ondanks dat ik wel gewoon moet werken, voelt het soms toch een beetje als vakantie. En bij een vakantie horen natuurlijk lekkere gerechten. Tijd voor deze aardappelsalade!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!