Toscaanse kip in room

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 30 minuten

  • Aantal personen

    4 personen

Ingrediënten

  • 4 kleine kipfilets
  • 100 gram hele bladspinazie
  • Half potje zongedroogde tomaten
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml bouillon
  • 1 teen knoflook
  • Italiaanse kruiden

Instructies

  • Stap 1

    Verwarm wat olie in een pan, en bak hierin de kipfilet aan beide kanten bruin. Alleen wat kleur is voldoende, de kipfilet hoeft nog niet gaar te zijn. 

  • Stap 2

    Haal de kipfilet uit de pan. Hak de knoflook fijn, en bak deze vervolgens kort aan. 

  • Stap 3

    Voeg alle ingrediënten toe aan de pan en laat dit kort pruttelen. 

  • Stap 4

    Zodra de saus wat dikker begint te worden, kun je de kipfilet toevoegen tot deze helemaal gaar is. 

Als ik op vakantie ga, begin ik maanden van te voren al met het uitzoeken van de beste restaurantjes. Maar zeker op een langere vakantie vind ik het ook heerlijk om zelf te koken. Op deze dag hadden we wat minder goed weer en zijn we lekker een dagje bij het huisje gebleven. Een ideaal moment dus om zelf de keuken in te duiken. En als je dan in Toscane bent, kun je natuurlijk ook het best proberen om wat lokale gerechten te maken. 

We begonnen de avond met een simpele pasta, en daarna aten we deze kipfilet met Toscaanse witte bonen in tomatensaus. Wat ik in Toscane soms wel heb gemist, zijn aardappels bij het hoofdgerecht. Hoewel daar echt geen ruimte meer voor was na een bord pasta, zou het toch erg lekker zijn om iets te hebben voor de saus.

Ik kan trouwens ook altijd erg genieten van boodschappen doen in het buitenland. In mijn hoofd was elke Italiaan een soort culinair wonder, maar ik zag toch heel wat pakjes kant en klare pastasaus over de kassaband gaan. Daarin is Nederland dus echt niet uniek. Wat ik wel heel fijn vind, is dat ze in Italië in de vriezer gewoon hele spinazie in de vriezer hebben. In Nederland is bijna alles zo fijn gehakt dat je niet eens meer doorhebt dat je spinazie eet. 

Thuis zou ik voor dit gerecht overigens gewoon verse spinazie gebruiken, maar op vakantie had ik zo’n hele zak nooit opgekregen. Nu hadden we altijd nog wat back-up groente in de vriezer liggen voor een onverwachts avondje in het huisje eten. 

 

 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

2 antwoorden
  1. Cathy
    Cathy zegt:

    Ziet er super uit! Ik gebruik sojaroom om het wat gezonder te maken, smaakt even lekker ! Hartelijk bedankt voor het recept!????

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.