Spareribs van de barbecue

 • Bereidingstijd

  minimaal 4 uur marineren – liever een hele nacht

  5 uur op de barbecue

 • Aantal personen

  Twee personen

Ingrediënten

Instructies

 • Stap 1

  Zelfgemaakte barbecuesaus is een perfecte marinade. Hou een beetje van de barbecue saus apart zodat je deze op het laatste moment er ook nog op kunt smeren. Marineer de spareribs minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht. Haal voor het marineren wel het vliesje van de spareribs af. 

 • Stap 2

  Het is belangrijk om de spareribs indirect te garen. Vul de helft van de barbecue met hete kolen, en leg de spareribs boven de andere helft. Zorg dat er onder de spareribs een aluminiumbakje met wat water staat. 

 • Stap 3

  Laat de spareribs nu ongeveer 5 uur op de barbecue liggen. Hou de deksel dicht, met de ventilatiegaten een beetje open. Probeer de temperatuur constant rond de 100 graden te houden. 

 • Stap 4

  Smeer de spareribs het laatste uur regelmatig in met de rest van de marinade. Heerlijke malse en smaakvolle spareribs. Genieten! 

Ik ben gek op barbecueën! Het liefst zou ik het elke avond doen, en om eerlijk te zijn ben ik ook wel van plan om de barbecue dit jaar nog vaker aan te doen. Vorig jaar hebben we al weekenden gehad waarin die 3 keer aanging, dat doen we dit jaar nog eens goed over!

Natuurlijk kun je zoveel meer op een barbecue dan alleen vlees bakken. Broden, pizza’s, ovenschotels en zelfs dessert zijn ook allemaal erg lekker van de barbecue. Maar eerlijk is eerlijk, mijn liefde voor barbecueën is echt begonnen toen ik het low&slow barbecueën ontdekte. 

Het resultaat heeft zoveel smaak en zo lekker mals. Heerlijke pulled pork, perfect gegaarde buikspek of de lekkerste spareribs. Mij mag je daar echt voor wakker maken. 

Wij zijn zo gek op barbecueën dat we zelfs speciaal voor onze vakantie naar Toscane een nieuwe barbecue hebben gekocht. Een vakantie zonder barbecue is natuurlijk niet compleet. Thuis heb ik op dit moment al een fijne barbecue, toch heb ik nog wel een barbecuedroom. Ik zou heel graag een keramische bbq willen hebben. Nog even sparen en dan nog eens op Kamado Express kijken voor een nieuwe barbecue.

Misschien eerst nog even afwachten tot we een nieuw huis hebben gekocht. Hoewel een tuin wel hoog op ons lijstje staat, omdat we willen barbecueën, willen we ook graag lekker in het midden van de stad wonen. Dilemma’s! 

Wat is jullie favoriete recept van de barbecue?

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.