Sous vide roerei

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 40 minuten

 • Aantal personen

  Twee personen

Ingrediënten

 • 4 eieren
 • 4 eetlepel geraspte oude kaas
 • 4 eetlepels room
 • 2 eetlepel melk
 • peper
 • zout
 • bieslook

Instructies

 • Stap 1

  Stel je waterbad in op 76,5 graden. Mix de eieren, room, melk, kaas, peper en zout in een schaaltje terwijl je waterbad opwarmt. 

 • Stap 2

  Doe je mengsel in een afsluitbaar zakje. Laat de zak rustig in het water zakken tot de lucht eruit is. Druk het zakje daarna dicht. Laat het zakje 20 minuten in het water garen. Ik zet mijn zakje met een wasknijper vast aan de pan zodat die niet tegen het warme element aankomt. 

 • Stap 3

  Haal het zakje er na 20 minuten uit. Verdeel het mengsel nogmaals goed door de zak. Hang hem vervolgens weer terug in de pan en gaar hem nogmaals 20 minuten. 

 • Stap 4

  Serveer het roerei hierna direct. Lekker op wat geroosterd brood met wat verse bieslook.

sousroereiDit was mijn allereerste sous vide bereiding. Ik wilde simpel beginnen. Wat is er makkelijker dan een roerei? Ik heb voor dit sous vide roerei de basis aangehouden van dit recept

Ik ben dus zeker geen expert, maar ben wel heel enthousiast en moest dit recept dus ook met jullie delen. Stiekem ook een beetje voor mijn eigen naslagwerk, gewoon omdat ik het leuk vind om zulke dingen te onthouden en terug te kunnen bekijken. 

Ik heb mezelf de Anova cadeau gedaan. Dit is een apparaat vergelijkbaar met een soort staafmixer. Deze kun je in een pan hangen, en vervolgens zal die het water laten bewegen en op een constante temperatuur houden. De temperatuur kun je zelf instellen met je telefoon. Leuk speeltje voor mensen die van koken houden. Ik wilde al lang gaan experimenteren met sous vide, maar ik had geen zin in nog een enorme machine in huis. Deze kun je tenminste gemakkelijk opbergen. 

Officieel dacht ik ook dat je ook een vacumeermachine moest hebben, maar je kunt je producten gewoon in een ziplock zakje doen. Je laat deze dan in het water zakken. Het water drukt het lucht eruit. Daarna druk je hem helemaal dicht. 

Ik vond deze eieren heel erg lekker. Precies nog vochtig genoeg, maar stevig. Je bent wel 40 minuten bezig, wat natuurlijk wel lang is voor iets zo simpel als een roerei. 

Ik heb vooral enorm veel zin om verschillende soorten vlees en groenten te testen. Vanavond probeer ik een karbonade. Daar ben ik normaal helemaal geen fan van omdat ik ze vaak droog vind. Hopelijk zijn ze zo wel lekker. 

Wat zou jij als eerst maken?

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.