geroosterde paprika

Paprika’s ontvellen

Paprika’s ontvellenVroeger, eigenlijk was dat tot niet zo heel erg lang geleden, lustte ik geen paprika’s. Verstopt en kapot gebakken door een pastasaus of in een burrito ging wel. Maar ik moest het niet teveel proeven. Maar dat is veranderd, nu ben ik er helemaal gek op!

Ik kwam erachter dat paprika’s op de markt erg goedkoop zijn en besloot eens een grote zak mee te nemen. Toen roosterde en ontvelde ik mijn eerste paprika. En wow! Een volle zoete smaak. Zelfs puur vind ik paprika zo heerlijk! Dat was echt een ontdekking. 

Sindsdien eet ik regelmatig paprika en zijn er ondertussen al kilo’s paprika’s doorheen gegaan. 

Ik weet dat ik normaal gesproken vooral recepten deel. Maar ik wil nu ook vaker technieken met jullie gaan delen. Ook fijn zodat ik hier in komende recepten gewoon naar kan verwijzen zonder telkens dezelfde techniek uit te moeten leggen. Mochten jullie een verzoek hebben qua een bepaalde techniek, laat het dan vooral weten in de reacties! 

Paprika’s ontvellen is onwijs simpel, als je dit doet kun je er meteen een hoop ontvellen zodat je dit niet voor elk gerecht los moet maken. Je kunt er soep van maken, maar ook gewoon verwerken in verschillende gerechten. Het is ook erg lekker gewoon op een broodje. 

En als jij net als ik dacht dat je geen paprika’s lust, dan daag ik je toch uit om ze zo eens te proberen. 

Paprika's ontvellen
Simpele techniek van het roosteren en ontvellen van paprika's
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. Paprika's
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de paprika's in de oven zodra deze warm in.
  3. Laat de paprika's er nu 50 minuten in liggen. Het is de bedoeling dat ze zwarte plekken krijgen.
  4. Wanneer de paprika's klaar zijn doe je ze in een diepvries zakje. Of elk ander zakje dat je goed kunt afsluiten.
  5. Door dit te doen stomen de paprika's hun eigen vel verder los.
  6. na ongeveer een kwartier kun je ze uit het zakje halen en trek je de vellen er zo vanaf. Ook haal je dan het steeltje en het zaad eruit.
  7. Wat overblijft zijn mooie schone, ontvelde paprika's. Een volle zoete paprika smaak. Heerlijk!
Notes
  1. With love,
Season with love http://www.seasonwithlove.nl/
13 antwoorden
  1. Maaike
    Maaike zegt:

    Leuk dat je technieken bespreekt, dat is zeker erg handig :) Maar ik eet paprika’s gewoon lekker rauw of gewoon met vel, op de BBQ/grill is ook lekker!

    Beantwoorden
  2. Claudia
    Claudia zegt:

    Heel toevallig heb ik net nog een geroosterde paprikasalade als bijgerecht bij de lunch gegeten :-) Je kunt ze ook op een medium hoog vuur direct op het gaspit leggen. Dat gaat een stuk sneller dan in de oven, maar je moet natuurlijk wel een gasfornuis hebben. Wat leuk dat je op deze manier paprika’s wel kunt waarderen. Ik eet bijna dagelijks paprika’s, vaak rauw in de salade, gewokt of gevuld met gehakt en/of rijst. Heerlijk!

    Beantwoorden
    • Mirne (Season with love)
      Mirne (Season with love) zegt:

      Geen enkel probleem mee gehad. Wel voorzichtig zijn, want het is wel erg heet en het vocht loopt gemakkelijk uit de paprika’s.

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *