broccoli soep

Broccoli soep

Broccoli soep

Soms is het simpelste juist het lekkerste, deze broccoli soep is daar een goed voorbeeld van. Ik ben sowieso gek op broccoli, maar deze soep is echt heerlijk! Dit zou ik elke week wel kunnen eten. Je hebt helemaal niet veel nodig, het is onwijs simpel en het staat een kwartier later op tafel. Dat is toch een perfecte lunch?

Ik maakte deze soep eigenlijk vooral omdat die heel erg licht is. Eigenlijk was ik dus ook wel een klein beetje verbaasd dat het zo onwijs lekker was. Blijkt maar weer, gezonde dingen kunnen heel erg lekker zijn! 

Het is zo’n simpel receptje dat ik hem eerst niet eens van plan was om te delen. Maar ik postte hem op een forum en iemand maakte hem na en die was ook enorm enthousiast. Dan kan ik het natuurlijk niet laten om hem ook met jullie te delen. 

Mocht ik je nog niet overtuigd hebben om naar de supermarkt te rennen voor een broccoli. Houd deze soep dan eens in gedachte als je een broccoli over hebt die oud aan het worden is. Soepje ervan maken en als je hem niet direct kunt eten kun je hem altijd nog prima invriezen. Dit doe ik sowieso erg vaak met groenten die echt op moeten. Het is zonde om dingen weg te gooien. 

Die gedachte is alleen maar versterkt sinds ik een paar avonden heb gewerkt bij het GEEF!café. Ze gaan trouwens in december weg uit Rotterdam. Vind ik wel heel erg jammer! Maar wanneer ze een nieuwe locatie hebben ga ik er gewoon nog eens eten. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Broccoli soep
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 broccoli
 2. 1 liter water
 3. 2 bouillon blokjes
 4. plakjes rauwe ham (optioneel)
Instructions
 1. Doe het water en de bouillon blokjes in een pan en breng het aan de kook.
 2. Hak de broccoli helemaal in kleine stukjes. Je kunt de hele broccoli gebruiken en hoeft je dus niet te beperken tot de roosjes. Het zal in de soep toch helemaal fijn worden.
 3. Doe de broccoli in de pan en laat dit 10 minuten koken.
 4. Draai het vuur uit en maak de soep met een staafmixer helemaal fijn.
 5. Direct serveren met als je wilt een paar stukjes rauwe ham.
Notes
 1. Een gezonde lichte maaltijd!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
19 antwoorden
 1. Minke Maria
  Minke Maria zegt:

  Dit is echt de favoriete soep van mijn vriend! Ik maak er altijd een flinke pan van en dan gaat het in delen in de vriezer voor later, op de dag dat we soep willen eten haal ik het uit de vriezer en binnen 15 minuten staat het op tafel. Altijd handig!

  Kleine tip is een scheutje kookroom voor een beetje een romige smaak, wel pas toevoegen NA het invriezen van de ‘rest’ want room en invriezen is bij mij nooit zo’n succes geweest.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.