Pulled pork kroket
Van pulled pork maak je altijd zoveel dat je altijd overhoud. En dat is natuurlijk geen probleem, want ook een tweede keer is het lekker. Puur op een broodje of stop het eens tussen een tosti. Maar als je er eens iets heel anders van wilt maken moet je deze pulled pork kroket echt eens proberen!
Van heerlijk draadjesvlees kroketten maken is natuurlijk niets nieuws. Maar in deze kroket zitten alle smaken uit je barbecuesaus al verwerkt. Dat maakt ze echt heerlijk! Barbecuesaus en pulled pork samen is heilig, stop het samen in een kroket en je dag kan echt niet meer stuk. Mijn dag in ieder geval niet.
Ik voel me soms echt net een man. Als het om eten gaat tenminste. Geef mij maar heerlijke stukken vlees, gooi alles in de frituur en drink bier. Dat zijn toch de beste avonden?
Maar aan de andere kant vind ik het ook heel fijn om uitgebreid te koken en de tafel mooi te dekken voor mij en mijn vriend. En daar drink ik dan de meeste foute zoete witte wijn bij. Niet zo heel mannelijk toch? En gelukkig maken mijn nagellak verslaving en schoenenverzameling ook wel duidelijk dat een vrouw ben.
Over mannelijk gesproken. Mijn vriend heeft een paar avonden terug gewoon heel sereen in zijn eentje koekjes zitten bakken. Zat die aan tafel netjes alle koekjes uit te steken. Pakt die zelfs nog spontaan een stempel om de koekjes te versieren. Schattig hé? Voor mij is het ultiem mannelijk als een man zich niet schaamt voor de wat vrouwelijkere trekjes die elke man wel heeft. Dus ik schaam me niet voor mijn ultiem mannelijke maaltijden. Gewoon genieten.
- 500 gram pulled pork
- 1 blikje tomatenpuree
- 50 gram roomboter
- 500 ml bouillon
- 75 gram bloem
- 1 teen knoflook
- 1 el paprika poeder
- 1 el worcestersaus
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 tl sambal
- 0,5 tl komijn
- 4 eieren
- broodkruim om te paneren
- bloem om te paneren
- Smelt de boter in een grote braadpan, doe hierbij de geperste knoflook, het paprikapoeder, de sambal en komijn.
- Doe de tomatenpuree erbij en laat dit even ontzuren.
- Voeg op dit punt de bloem toe en gaar deze enkele minuten.
- Voeg geleidelijk de bouillon toe tot je een mooie dikke ragout hebt.
- Breng dit op smaak met de worcestersaus en bruine basterdsuiker.
- Voeg het vlees toe en roer alles goed door.
- Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
- Giet de ragout over in een andere schaal, dek af met een lag folie en laat helemaal afkoelen.
- Het liefst een hele nacht in de koelkast.
- Klop de eieren los en vul een bord met broodkruim en een bord met bloem.
- Pak een lepel ragout, haal deze eerst door het bloem, daarna door de eieren en als laatst door het broodkruim.
- Rol er zo mooie kroketjes van.
- Vries de kroketten zo in, of frituur (180 graden) ze in ongeveer 4 minuten gaar.
- Wanneer de kroketten uit de vriezer komen hebben ze zeker 8 minuten in de frituur nodig.
- Kroketten is voor mij echt restverwerking, neem dit recept daarom niet te letterlijk. Pas de verhoudingen aan naar de hoeveelheid vlees die je hebt.
- With love,
Dit klinkt als een geniaal idee! Hoe lekker kan een kroket zijn?
oei, dat ziet er erg lekker uit!
Mmm dit ziet er erg lekker uit x
Oh dat klinkt gevaarlijk lekker! Schattig stukje over je vriend, zou willen dat de mijne wat meer interesse zou tonen in koken haha :)!
Fan van pulled porc en kroketten gaan er altijd wel in natuurlijk. Dit kan alleen maar lekker zijn!