Kipsate salade

Kipsaté salade maken

kipsatebroodje

Ik voel me zo schuldig dat ik maar niets op mijn blog plaats. Dat terwijl ik nog wel recepten klaar heb staan, alleen geen tijd of energie om er ook een leuk stukje over te schrijven. Maar gelukkig hebben we afgelopen vrijdag de deadline gehaald, even geen overuren meer voor mij. Hopelijk kan ik dus weer wat meer recepten online zetten de komende tijd! Om te beginnen kunnen jullie nu ook deze heerlijke kipsaté salade maken! 

In plaats van een lunch uit de kantine neem ik elke keer mijn eigen broodjes mee. Goedkoper en lekkerder, dus waarom niet? Ik verbaas me er soms over dat ik werkelijk één van de weinige ben die dat lijkt te doen. 

Dit keer maakte ik een simpele kipsaté salade, ik maakte al eerder een keer een kip-kerrie salade. Die maakte ik overigens deze week ook weer, blijft enorm lekker! Ik was wel lui en bakte niet mijn eigen broodjes. Zelfgebakken broodjes zijn wel nóg lekkerder, maar ach, soms moet het ook eens makkelijk kunnen toch? 

Een lekker broodje maken is niet lastig. Maar een lekker simpel broodje maken vind ik een stuk lastiger. Ik heb ’s ochtends echt geen zin om nog uitgebreid eitje bezig te zijn om een lunch te maken. Dan zou ik ook liever een lunch kopen. Maar alleen een simpel broodje smeren is niet teveel werk. En zal ik jullie een geheimpje vertellen? Stiekem smeer ik de broodjes in het weekend en gooi ik ze gewoon in de vriezer. De avond van te voren pak ik mijn broodtrommel in en zet ik hem in de koelkast. In de ochtend alleen nog in mijn tas stoppen en ik ben klaar. 

Het klinkt misschien raar, besmeerde broodjes invriezen, maar met het juiste beleg kan het echt helemaal geen kwaad. Beter nog, anders zou mijn beleg het einde van de week nooit halen. 

Kipsaté salade
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 kipfilet
 2. 1 ui
 3. 2 eetlepels pindakaas
 4. 1 theelepel sambal
 5. 1`teen knoflook
 6. 2 eetlepels ketjap
 7. 1 eetlepel gembersiroop
 8. 1 eetlepel donkere basterdsuiker
 9. scheutje melk
 10. 1 bouillon blokje
Instructions
 1. Breng een pannetje met water aan de koop, doe het bouillonblokje hierin.
 2. Kook de kipfilet hierin gaar in ongeveer 15 minuten.
 3. Snipper de ui en pers de knoflook
 4. Doe een beetje olie in een steelpannetje, doe hierin de sambal en de knoflook.
 5. Fruit de ui hierin aan tot deze zacht begint te worden.
 6. Voeg de pindakaas, ketjap, suiker en gembersiroop toe.
 7. Voeg melk toe tot je satésaus een goede dikte heeft.
 8. Haal de kip uit de bouillon en scheur deze in kleine stukjes.
 9. Doe de kip bij de satésaus.
Notes
 1. Nu hoef je alleen nog brood of toast te regelen.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
6 antwoorden
 1. Emily van Kampen
  Emily van Kampen zegt:

  Ik ken het probleem van te weinig tijd hebben om te bloggen door je werk, soms is het gewoon een periode erg druk. Dan is het des te fijner als je merkt dat je weer wat meer tijd hebt! Deze kipsaté salade klinkt zalig! Die vind ik ook leuk om te maken met een feestje en om dan op toast te serveren.

  Beantwoorden
 2. Linda Delichef
  Linda Delichef zegt:

  Zulke periodes heb ik ook. Het is niet makkelijk om bloggen te combineren met een fulltime baan. Gelukkig bestaat er Bloglovin’, zodat ik vanzelf een melding krijg als je een nieuw bericht hebt geplaatst!

  Deze kipsaté salade klinkt erg lekker. Ik vind die salades uit de winkel nooit zo lekker, omdat het wel erg veel saus is in verhouding. Dit wil ik wel een keer proberen!

  Beantwoorden
 3. Frank
  Frank zegt:

  Lekker late reactie, maar wil even laten weten dat dit echt gruwelijk lekker is! Altijd al benieuwd geweest hoe je kipsaté salade zelf moest maken en via Google kwam ik hier uit. Deze ga ik zeker vaker maken! :)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.