rode linzensoep

Rode linzensoep

rodelinzensoep

Rode linzen, ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er het niet zo vaak heb gegeten en eigenlijk nog nooit lekker heb gevonden. Maar ik hoorde zo enorm vaak mensen over een rode linzensoep, dan moet ik het natuurlijk ook wel een keer proberen. En als het om Turkse recepten gaat dan ga ik naar de website “Mijn mixed kitchen“. 

En eigenlijk ging ik er altijd vanuit dat die website werd geschreven door een Turkse, maar ik las dat het gewoon een Nederlandse is die met een Turkse man is getrouwd. Hoe leuk dat iemand zich dan zo in zo’n keuken wil verdiepen! 

Mijn kennis van de Turkse keuken is helaas voornamelijk beperkt tot wat ze bij de gemiddelde Turkse bakker verkopen. Wat overigens wel heerlijk is en vaak enorm goed betaalbaar. 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet alle ingrediënten in huis had. Dus ik heb er mijn eigen versie van gemaakt. Mocht je nou het echte recept willen hebben van de Turkse rode linzensoep, dan moet je even op de blog van Eslem kijken. 

Ik wist niet zo goed wat ik van de soep moest verwachten maar ik was positief verrast. Sowieso is het een heerlijke dikke soep en dan ben ik sowieso al blij. Hij vult enorm goed. 

Nu nog iets lekkers verzinnen met de rest van de rode linzen. Ik denk dat ik er een burger of een soort falafel van ga maken. Een beetje experimenteren. Dat vind ik altijd wel leuk, daarom neem ik regelmatig producten mee naar huis waar ik nog nooit mee heb gekookt. 

En raar genoeg gaan mijn experimenten vaak wel goed, maar als ik een avondje simpel wil koken gaat het helemaal fout. Zo wilde ik gisteren boerenkool met een grote gehaktbal maken. Maar de boerenkool was niet goed gaar en hebben we weg moeten doen. En de gehaktballen vielen uit elkaar. Uiteindelijk werd het dus een boterhammetje met gehakt ragout. 

De gehakt ragout was overigens wel heerlijk, van mij mogen mijn gehaktballen vaker uit elkaar vallen. Receptje voor de gehakt ragout zal ik nog even perfectioneren en dan zeker delen! 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Rode linzensoep
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 2 uien
 2. 2 aardappels
 3. 2 wortels
 4. 250 gram gedroogde rode linzen
 5. 1 eetlepels tomatenpuree
 6. 1 theelepel sambal
 7. 1.5 liter kippenbouillon
 8. chili flakes
 9. 4 eetlepels yoghurt
Instructions
 1. Snij de ui, wortel en aardappel in kleine stukjes.
 2. Fruit als eerst de ui aan, wanneer deze glazig begint te worden kun je de wortel en aardappel toevoegen.
 3. Voeg de tomatenpuree en sambal toe en bak deze even kort op.
 4. Spoel ondertussen de linzen af tot het water dat er vanaf komt helder is.
 5. Doe de linzen ook in de pan en voeg de bouillon toe.
 6. Laat de soep nu ongeveer een uur zachtjes pruttelen.
 7. Wanneer de linzen helemaal gaar zijn kun je de staafmixer door de soep halen.
 8. Serveer de soep met een eetlepel yoghurt en wat chili flakes.
Notes
 1. Een heerlijke pan soep!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
6 antwoorden
 1. Erica Hofman
  Erica Hofman zegt:

  Gisteren weer gemaakt. Zo makkelijk , nagenoeg geen calorieën maar wel heel veel goede vitamines. En niet te vergeten heel erg lekker !!! Bedankt voor dit simpele maar heerlijke recept.Groetjes Erica

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.