microplane rasp

3 product tips voor in de keuken

Ben jij het ook zat dat je elke week nieuwe kruidenplanten moet kopen? Ik was het wel helemaal zat. Uiteindelijk gebruikte ik gewoon geen verse kruiden meer en dat is ook zonde. In de zomer had ik een leuke moestuin voor mijn verse kruiden, maar op dit moment is alles dood gegaan van de regen en kou. In de potjes gaan mijn planten direct dood, maar Rosti Mepal heeft een enorm handige kruidenpot die ervoor zorgt dat je planten water vanaf beneden krijgen. Daardoor hebben je planten altijd precies genoeg water en verzuipen ze niet. Mijn planten houden het ineens heel lang vol! 

rasp

Ik ben in de keuken niet enorm lastig. Ik hoef echt niet altijd het duurste te hebben, maar bij sommige producten ga je het verschil in prijs echt merken. Ik denk dat we allemaal wel een rasp in huis hebben, maar ik vond mijn oude echt afschuwelijk. Hij raspte bijna niets en wat hij raspte bleef in de randjes van de rasp zitten. Vervolgens wilde ik hem schoonmaken en raspte hij wél mijn halve spons, wat dan ook weer in de rasp vast bleef zitten. Sinds ik mijn Microplane rasp heb ben ik helemaal fan. Hij raspt enorm fijn en is enorm makkelijk schoon te maken. Hij is iets duurder dan de gemiddelde rasp, hij kost ongeveer 25 euro. Maar hij is het helemaal waard. 

zak

Spuitzakken. Ik had altijd een simpele. Eentje met een stoffen buitenkant en een plastic binnenkant. Hij werkte prima, tot ik een iets te dik deeg eruit probeerde te persen en hij helemaal uit uit elkaar scheurde. Maar dat vond ik nog niet eens zo erg. Wat ik echt vervelend vond was dat die zak er na 2 keer gebruiken enorm smerig uit zag en niet meer schoon te maken was. 

Vanaf dat moment ben ik overgestapt naar plastic wegwerp spuitzakken en terwijl ik alles voor mijn kerstdiners aan het voorbereiden was ben ik er echt verliefd op geworden. Je maakt je vulling, mousse of puree en doet het in de spuitzak. Die kun je gemakkelijk dicht maken en meenemen. Dan knip je het puntje er gewoon op locatie af. Onwijs handig! 

Ook hoef je het lekker makkelijk nooit schoon te maken en wanneer je wel eens meringue uit een spuitzak hebt moeten wassen dan weet je hoe fijn dat is. Je kunt ze vinden in de betere kookwinkels of de groothandel. 

Dit zijn 3 product tips voor in de keuken. Ik kan niet zonder deze producten. Wat zijn jullie favoriete producten in de keuken?

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *