sinaasappel tulband

Sinaasappel tulband

sinaasappeltulband

Het gaat enorm goed met mijn blog en daarom wil ik graag mijn lezers een keer bedanken. Los van dit heerlijke recept voor een sinaasappel tulband met chocolade glazuur en gekonfijte sinaasappel heb ik ook een enorm leuke winactie! Van de winkel Cook&Co mag ik een prachtige tulbandvorm weggeven! De winactie staat onderaan dit artikel.

En als je dan zo’n prachtige tulbandvorm mag weggeven dan wil ik daar natuurlijk ook wel direct een leuk recept bij delen. Ik heb zelf helaas niet zo’n mooie vorm als jullie kunnen winnen. Maar toch was het resultaat heerlijk en stiekem vond ik het er alsnog erg leuk uitzien. Maar hoe kan iets dat druipt van de chocolade er niet leuk uitzien?


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Sinaasappel tulband
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 200 gram roomboter + extra om de vorm in te smeren (kamertemperatuur)
 2. 200 gram bloem
 3. 300 gram suiker
 4. 2 eieren
 5. 1 banaan
 6. 0.5 zakje bakpoeder
 7. 3 sinaasappels
 8. 1 x Chocolade glazuur
Instructions
 1. Haal de schil van de sinaasappels af met een dunschiller.
 2. Snijd hier vervolgens mooie hele dunne reepjes van.
 3. Breng een pannetje water aan de kook, blancheer de schillen 2 minuten.
 4. Herhaal dit 3 keer.
 5. Zet 100 ml water met 100 gram suiker op het vuur, laat zachtjes pruttelen.
 6. Doe de sinaasappelschillen erbij en laat een uur zachtjes pruttelen.
 7. Voeg water toe wanneer het teveel een karamel begint te worden.
 8. Verwarm de oven voor op 160 graden.
 9. Prak de banaan en klop deze met de eieren los.
 10. Voeg de suiker, bloem, bakpoeder en roomboter toe en roer tot een glad beslag.
 11. Rasp de helft van de derde sinaasappel en voeg dit toe aan je beslag.
 12. Roer voor een laatste keer goed door.
 13. Vet je vorm in en zorg dat hij licht bedekt is met bloem.
 14. Doe je beslag in de vorm en zet voor een uur in de oven.
 15. Controleer of de cake gaar is door er met een prikker in te prikken, als de prikker er schoon uit komt is hij goed.
 16. Giet de sinaasappelschillen af en laat ze afkoelen.
 17. Laat de tulband ook helemaal afkoelen.
 18. Maak de tulband af door er chocoladeglazuur overheen te gieten en versier hem met de gekonfijte sinaasappel.
Notes
 1. Een heerlijke tulband.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/

 

 

WIN!

Bij de (web)winkel Cook&Co kun je alles voor in de keuken én voor op tafel vinden. Ik kan hier echt veel te lang ronddwalen en voel me dan net een kind in een snoepwinkel. 

Jullie maken kans op deze prachtige Nordic Ware tulbandvorm ter waarde van 34.95! Hier ga je gegarandeerd de mooiste tulbanden mee op tafel zetten. 

Wat moet je daar voor doen?

1. Mijn Facebook pagina liken.

2. Een reactie waarin je zegt dat je meedoet onder dit artikel achterlaten met een geldig mailadres waarop ik je kan bereiken. 

 

Deze winactie loopt t/m zondag 18 januari 2015, dan loot ik een winnaar. 
 

 

88 antwoorden
 1. Manon
  Manon zegt:

  Wat een heerlijk recept weer! Ik heb zelf nog geen tulband vorm in huis, dus ik zou graag meedoen aan de winactie, zodat ik dit ook zelf kan maken. Ik ga in elk geval watertanden van de foto’s hihi :)

  Beantwoorden
 2. Emily van Kampen
  Emily van Kampen zegt:

  Die tulband lijkt me zalig! Ik heb nog zo veel recepten waarbij ik eigenlijk een tulbandvorm nodig heb, maar die ontbreekt nog aan mijn bakvormen :( Daarom doe ik natuurlijk mee met deze actie!

  Beantwoorden
 3. melissa
  melissa zegt:

  Hmmm.. heerlijk ; ik krijg spontaan zin om deze ook te bakken, dus ik doe graag mee met de actie om de tulband te winnen. Ik volg je via FB (melissa.vanstipdonkmaas). gr .melissa

  Beantwoorden
 4. Inge Speemanns
  Inge Speemanns zegt:

  Wow, het ziet er echt smakelijk uit! Gaan het defnitief zelf proberen.
  Ik doe ook heel graag mee met deze actie!
  Email: -mail-

  Beantwoorden
 5. Ilsiee Prins
  Ilsiee Prins zegt:

  Hmmmm jammie jammie! dat ziet er goed uit zeg… Als je het niet erg vind, sla ik je recept op in mijn digitale kook/lekkerbekken boek.. ;-) ga hem zeker een keertje proberen! Ik doe graag mee voor die mooie tulband, en natuurlijk like ik je ook op facebook!
  fijn weekend, groetjes ilsiee

  Beantwoorden
 6. Dobing
  Dobing zegt:

  Een mooie Nordic tulband vorm voor een fantastisch scandinavisch recept. De zweden gebruiken heel vaak sinaasappel in cake en koek, waar ik altijd grote fan van ben vandaar dat dit recept supertop is. Ik heb hem al gebakken (in een cakevorm ) maar hij is fantastisch. En smaakt super. Bedankt

  Beantwoorden
 7. An Verheijden
  An Verheijden zegt:

  Ik heb net een walnotentaart gebakken is goed gelukt,maar een tulband…….?
  Zou het toch graag eens proberen,met zo’n geweldige vorm moet het eigenlijk ook lukken.

  Beantwoorden
 8. Daphne Huion
  Daphne Huion zegt:

  Wat een heerlijke recepten staan er op je website! Dit recept ga ik ook een keer proberen.
  Ik doe graag mee met de winactie. :)

  Beantwoorden
 9. Milou ten Dam
  Milou ten Dam zegt:

  Het lijkt me enorm leuk om dit een keer te proberen, ik doe zeker mee! Nu ik eindelijk een fatsoenlijke oven tot mijn beschikking heb ben ik echt aan het bakken geslagen!

  Beantwoorden
 10. Adriana Vissering
  Adriana Vissering zegt:

  Wat een heerlijk recept heb je met ons gedeeld! En omdat ik hem graag een keer extra mooi zou willen maken, doe ik gráág mee aan de winactie! :D

  Beantwoorden
 11. Roxzana
  Roxzana zegt:

  Ik doe ook graag mee! Een tulband vorm heb ik eigenlijk helemaal nog niet, zou leuk zijn als ik hem zou winnen! Facebook had ik al geliked :)
  xxx

  Beantwoorden
 12. will
  will zegt:

  Mmmmm heerlijke taart maken met deze vorm. Wil hem graag uitproberen.
  Helaas zit ik uit principe niet op facebook.
  Mag ik wel meedoen?

  Beantwoorden
 13. Nancy van Heck
  Nancy van Heck zegt:

  ik had met de kerst van de vriendin van mijn vader een lekkere zelfgemaakte tulband gehad ik vond het heel erg lekker. Ik wou eigenlijk dat ik ook een lekkere tulband kon maken maar jammer genoeg kan ik dat niet want ik heb er geen bakvorm voor. En het lijkt mij erg fijn als ik deze bakvorm kan winnen zodat ik zelf ook een lekker tulband kan maken. En de vriendin van mijn vader ook eens kan verassen met mijn eigen tulband die ik dan heerlijk gemaakt hebt.

  Beantwoorden
 14. Sandra
  Sandra zegt:

  Bakken is mijn hobby….maar mijn oude tulbandvormen waren verroest na verhuizing en moest ik helaas weggooien….dus dit hele mooie exemplaar zou goed uitkomen!!!!

  Beantwoorden
 15. Jolanda Baltus
  Jolanda Baltus zegt:

  O leuk!! En Lekker, vooral lekker!! Tulband is hier het meest gegeten product rond de feestdagen. De liefde gaat hier letterlijk door de maag en met dit recept maken we Valentijnsdag ook nog eens tot een feestdag hier, nu al zin in !!

  Beantwoorden
 16. Liesbeth
  Liesbeth zegt:

  Wow, wat een prachtige tulbandvorm! Echt een aanwinst voor in de keuken, je recept ziet er goed uit en die foto van die tulband: mmmmmm, je zou er zo in bijten, ziet er heerlijk uit zo met die chocolade erover.

  Beantwoorden
 17. Sneeuwklok
  Sneeuwklok zegt:

  Ik heb geen facebook en kan dus ook niet meedoen. Maar bij deze moedig ik graag de anderen aan. Van Cook & Co viel zo voor kerst een folder in de brievenbus en daarin stonden ook hele mooie vormen. Bijvoorbeeld een tulbandvorm bestaand uit allemaal kerstboompjes en een vorm met kleine huisjes in de cirkel. Daar ben ik nog steeds verliefd op. Succes dus allemaal!

  Beantwoorden
 18. Sandra(hpw)
  Sandra(hpw) zegt:

  Ik doe mee! Het lijkt me geweldig om zo’n vorm te hebben, weer eens iets anders om wat lekkers in te bakken! :)

  Beantwoorden
 19. Yvonne
  Yvonne zegt:

  Ik wil dolgraag meedoen aan deze actie, nordic ware is de “bom” op het gebied van bakvormen en dan vooral de tulbandvormen.
  Staat hoog genoteerd op mijn lijstje, hoe gaaf is dit dan en nog een lekker recept ervoor ook.Want als ik dit recept voor die vorm gaat gebruiken, dan loopt er lekker veel chocolade in hmmmmmm :-)

  Beantwoorden
 20. Lucie
  Lucie zegt:

  Een recept voor een zalige tulband én een zeldzaam mooie Nordic Ware tulbandvorm, het kan niet op! Met dat recept ga ik natuurlijk gelijk aan de slag, want dan kom ik goed beslagen ten ijs bij mijn lief en zoveel heerlijks zou hem héél gelukkig maken, en als hij gelukkig is….dan snijdt het cakemes aan 2 kanten!

  Beantwoorden
  • Lucie
   Lucie zegt:

   O ja, in mijn enthousiasme was ik even vergeten te zeggen dat ik graag kans maak op de Nordic Ware tulbandvorm, want met een heerlijke cake in zo’n speciale vorm maak ik het natuurlijk helemaal bij de liefste!

   Beantwoorden
 21. natasja emmen
  natasja emmen zegt:

  lijkt me een heerlijk tulband en wil hem heel graag zelf maken en proeven, doe dus gezellig even mee om kans te maken op de prachtige tulband vorm

  Beantwoorden
 22. Bianca
  Bianca zegt:

  Oh wat is ie mooi deze Nordic Ware tulbandvorm,
  als ik jouw recept hierin bak, loopt het bij mij storm.
  Dan wil iedereen wel cake komen eten,
  dat mag en dan laat ik ze allemaal weten.
  Dat wanneer ze op zoek naar recepten zo fijn,
  ze bij seasonwithlove.nl moeten zijn!

  Groetjes Bianca

  Beantwoorden
 23. Jo's Daughter
  Jo's Daughter zegt:

  Wat een beauty!!!! Die zou ik HEEEEEEL goed kunnen gebruiken om de marmer tulband naar het recept van oma te bakken. Mijn vader word volgende maand 65 & hij heeft me al laten weten graag weer eens zijn moeders tulband te eten. Het kan natuurlijk zoals gewoonlijk in een springvorm, maar hoe schitterend is deze vorm?! Ik heb helaas geen facebook maar: me like!!! Ik doe (toch?) graag mee!!!

  Beantwoorden
 24. Lynn
  Lynn zegt:

  Wat een leuke site, veel tips al gelezen en ga alles uitproberen, vooral deze sinaasappel tulband, lekker .
  Graag doe ik mee met deze leuke wedstrijd, leuke combi en lekker bakken en mooie spulletjes bij elkaar krijgen om te bakken, Top!

  Beantwoorden
 25. thea hoek
  thea hoek zegt:

  Nordic Ware heeft echt kwaliteitsbakspullen. Ik heb er een (langwerpige) cakevorm van en die bevalt super! Na het zien van die sinaasappeltulband liep me het water in de mond. Zou er graag zelf mee aan de slag gaan, maar heb geen tulband in huis! Daarom doe ik graag mee!

  Beantwoorden
 26. Lies
  Lies zegt:

  Tulbandvormen zijn meestal best saai, maar deze is echt wel heel leuk en bijzonder!!! Die zou ik heel graag winnen om jouw recepten in uit te proberen!!

  Beantwoorden
 27. Cindy
  Cindy zegt:

  Ik ben echt dol op tulband, en ik eet het eigenlijk alleen rond paas en kerst maar mijn goede voornemen voor 2015 is om vaker tulband te bakken. En hoe nice zo het dan zijn om dat in deze prachtige vorm te presenteren? :D

  Beantwoorden
 28. Emma
  Emma zegt:

  Aaaaaah, deze moet ik winnen! Ik denk dat met moeder die het mooiste cadeau ever zou vinden. Hebben we meteen weer een reden om samen te bakken :)

  Beantwoorden
 29. Ria Maas
  Ria Maas zegt:

  Met zo’n vorm bak je een prachtige tulband. En omdat het oog medebepalend is, ben je al op de helft. Nog een lekker receptje en je hebt een topproduct. Ik hoop dat ik ervan mag proeven.

  Beantwoorden
 30. Kirsten
  Kirsten zegt:

  Heel Holland Bakt is mijn favoriete tv programma ooit & heeft ervoor gezorgd dat ik zelf ook aan het bakken ben geslagen. Zo maak ik nu regelmatig roomboter cake, appeltaart en kaneel koekjes. Alleen heb ik nog geen tulband gebakken, want ik heb de vorm niet. Wat zou ik graag deze sinaasappel tulband aan mijn bak repetoir toevoegen!!

  Beantwoorden
 31. Natalie
  Natalie zegt:

  Leuke actie! In mijn vrije tijd sta ik het liefst in de keuken te bakken en deze gave tulband bakvorm heb ik nog niet in mijn collectie ;)
  Ik doe daarom dan ook graag mee.

  Groetjes Natalie

  Beantwoorden
 32. Sabrina Zwager
  Sabrina Zwager zegt:

  Wat een mooie tulbandvorm. Aan deze winactie doe ik ook graag mee, om mijn flinke verzameling bakspullen mee uit te breiden

  Beantwoorden
 33. Dorien
  Dorien zegt:

  Leuk zeg! LIKE :-)! Ik wil hem graag gebruiken om iets lekkers te bakken voor mijn dochters verjaardag in februari. Mijn moeder had vroeger ook zo’n tulband, beetje jeugdsentiment ;-), en daar maakte ze zulke mooie baksels mee.

  Beantwoorden
 34. Melissa Maria
  Melissa Maria zegt:

  Wauw wat een lekker recept lijkt me dit.
  Heb hem gauw even opgeslagen. Ben dol op sinaasappel dus deze maar gauw eens maken.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.