Zuurstok kerst koekjes voor in de kerstboom

zuurstokkoekjes

Ik heb weer een oven! Wat fijn, na een maand afkicken kan ik nu weer een flinke bak inhaalslag maken. Gekregen van de allerliefste ouders als vroeg kerstcadeau. Dit weekend ga ik enorm veel bakken, maar daar kon ik natuurlijk niet op wachten. Dus ik begon met het maken van deze zuurstok kerst koekjes voor in de kerstboom. 

Eigenlijk hebben wij nog geen grote boom. Dit is het tweede jaar dat wij samenwonen en vorig jaar hebben we niets voor kerst gekocht. Dit jaar hebben we het geld er eigenlijk ook niet voor. Misschien gaan we na kerst kijken of we wat voor een leuke prijs kunnen kopen. 

Wel hebben we een mini boompje, eerder een struik in de vorm van een kerstboom met een paar lampjes erin. Ik vind kerstbomen altijd prachtig om te zien, maar vind het vooral leuk als het een persoonlijke touch heeft. Zo heeft mijn moeder een boom vol met alleen maar engeltjes die ze al jarenlang spaart. Hoewel dat niet bij mij past vind ik het wel heel erg tof en goed bij haar passen. Een stuk beter dan een boom met alleen maar ballen. 

Wat bij mij past is natuurlijk niet lastig. Eten. Daarom heb ik besloten om gewoon allemaal dingen te bakken en in de boom te hangen. Wel lastig om vervolgens niet de hele boom leeg te eten. En nog lastiger om te zorgen dat de katten niet alles eruit gooien. Maar ach, het ziet er wel heel erg leuk uit! 

Dit zijn simpele zandkoekjes, altijd lekker. Maar geef toe, zo zien ze er toch ook gewoon te cute uit?

Wat hangt er bij jullie in de kerstboom? Bij mij hangen er nu ook al kerstkransjes bij. Ik wil er ook nog koekvormpjes bij hangen. En eigenlijk ook iets van chocolade, maar dat durf ik toch niet aan met de katten. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

zuurstok kerst koekjes
Serves 25
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 150 gram bloem
 2. 75 gram kristal suiker
 3. 1 eetlepel vanille suiker
 4. 125 gram roomboter
 5. 1 eidooier
 6. rode kleurstof
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Snij de koude boter in kleine stukjes.
 3. Doe de boter, suiker, vanille suiker, en bloem bij elkaar in een schaal.
 4. Pak twee messen en probeer hiermee alles zoveel mogelijk te mengen.
 5. Voeg de eidooier toe en kneed kort met je handen tot een samenhangen deeg.
 6. Verpak in plasticfolie en laat een kwartier in de koelkast rusten.
 7. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken, maak één van de stukken mooi rood met de kleurstof.
 8. Rol beide stukken deeg uit tot een rechthoekige lap, beide ongeveer even groot.
 9. Leg de ene lap deeg op de andere.
 10. Snij hier nu allemaal gelijke repen uit.
 11. Deze repen moet je zo draaien tot je een leuke twist van de kleuren krijgt.
 12. Vorm daarna tot de zuurstok en leg op bakpapier op de bakplaat.
 13. Bak in de oven voor ongeveer 15 minuten, tot ze gaar zijn maar niet teveel verkleuren.
Notes
 1. Voor een mooie en smakelijke kerstboom!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
6 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.