pita quisedilla

Pita quesadilla’s

quisedillaPita quesadilla’s met gehakt, mais en paprika. Quesadilla’s zijn echt heerlijk, normaal maak je ze in een wrap, maar dan vind ik ze zo groot en onhandig om te eten. Daarom maakte ik ze deze keer van pita broodjes. Net zo lekker maar steviger en kleiner. 

Het vrijdagavond, zo’n avond waarop mijn vriend eerst nog een borrel heeft met zijn collega’s en pas wat later thuis komt. Alleen maar fijn want dan kan hij rustig zijn werkweek afsluiten en fris het weekend in. Het enige nadeel? Ik eet zeker nu ik op dieet ben het liefst altijd op dezelfde tijd. Daarom eten we op vrijdag regelmatig apart en maak ik dus het liefst iets dat makkelijk en snel klaar is. Deze pita quesadilla’s waren daar helemaal perfect voor! Je maakt het gehakt mengsel van te voren en daarna bak de broodjes in enkele minuten zo af. 

Ik probeerde mijn vriend nog naar huis te lokken door een foto te sturen van deze heerlijke broodjes maar dat werkte helaas niet. 

Als je het echt lekker wilt maken moet je dit serveren met wat crème fraîche en guacamole. Ook lekker bijvoorbeeld als hapje op een feestje. Laat de crackers en kant en klare bakjes salade maar in de kast staan. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Pita quesedilla's
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 4 pita's
  2. 100 gram geraspte kaas
  3. 1 paprika
  4. 200 gram rundergehakt
  5. klein blikje mais
  6. 1 ui
  7. 1 tl sambal
  8. 1 tl paprikapoeder
  9. 1 teen knoflook
  10. peper
  11. zout
Instructions
  1. Snipper de ui en snij de paprika fijn.
  2. Bak het gehakt rul en bak vervolgens ook de paprika en de ui mee.
  3. Pers de teen knoflook en voeg deze samen met de sambal en het paprikapoeder toe.
  4. Maak dit nu af met de mais en breng het op smaak met peper en zout.
  5. Snij de pita broodjes open en beleg deze met kaas.
  6. Verdeel hier het gehakt mengsel over en eindig met nog een beetje kaas.
  7. Leg de tweede helft van het broodje weer bovenop en gril de broodjes totdat de kaas helemaal gesmolten is.
  8. Direct serveren.
Notes
  1. Heerlijk met wat crème fraîche en guacamole.
  2. With love,
Season with love http://www.seasonwithlove.nl/

 

 

40 antwoorden
  1. Kirsty
    Kirsty zegt:

    Wat een geweldig recept! Ik vind quasadillas altijd heerlijk, maar met wraps zijn ze zo groot en onhandig, maar dit lijkt me echt een top alternatief!

    Beantwoorden
  2. Anniek
    Anniek zegt:

    Leuk idee om quesadillas te maken van pitabroodjes, inderdaad net zo handig! Het is alweer even geleden dat ik quesadillas heb gegeten, maar naar aanleiding van dit artikel heb ik besloten dat ik dat maar snel weer eens klaar moet maken! Ik vind het ook altijd erg lekker om er spinazie tussen te doen…

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *