bloemkool ovenschotel

Bloemkool ovenschotel

bloemkoolovenschotelJeetje, als mijn oven op grillen staat moet je vooral niet even 3 seconden de andere kant op kijken. Een paar donkere plekjes, maar daardoor echt niet minder lekker. Deze bloemkool ovenschotel is gewoon een lekkere Hollandse maaltijd. Ook wel eens lekker op z’n tijd. 

Als wij iets weinig eten dan is het wel gewoon een lekkere Hollandse maaltijd. Mijn vriend is er niet zo gek op, helaas deelt hij mijn liefde voor bloemkool niet. Ik probeer het steeds weer op andere manieren maar heel erg enthousiast zal hij er nooit van worden. Gelukkig eet die het wel gewoon op. 

Maar voor de mensen die net als ik wel enorm veel van bloemkool houden is deze bloemkool ovenschotel perfect. 

Ik maakte hem in een ovenschaal voor twee persoon, wat handig is dat! Ik heb deze gekregen van mijn moeder. Of nouja, mijn moeder heeft punten gespaard voor mij zodat we hem voor maar 3 euro konden kopen. Super fijn, want met een grotere ovenschaal kom ik toch altijd in de verleiding om nog een beetje op te scheppen. Nu weet je zeker dat je genoeg maar niet teveel hebt. 

Als jij nou wel met meer bent, dan verhoog je de hoeveelheden gewoon! 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Bloemkool ovenschotel
Serves 2
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 1 kleine bloemkool
  2. 250 gram rundergehakt
  3. 1 ui
  4. 6 kleine aardappelen
  5. 75 gram geraspte kaas
  6. 2 tl mosterd
  7. 1 tl grove mosterd
  8. 1 tl paprikapoeder
  9. 1 tl kerrie
  10. 1 teen knoflook
  11. scheut melk
  12. peper
  13. zout
Instructions
  1. Schil de aardappelen en kook deze in 20 minuten gaar.
  2. Snipper de ui en snij de roosjes van de bloemkool.
  3. Kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Bak het gehakt met de ui rul.
  6. Bak de teen knoflook mee en doe hier het paprikapoeder en de kerrie bij.
  7. Voeg de bloemkool wanneer deze gekookt is toe aan het gehakt en breng op smaak met peper en zout.
  8. Maak van de aardappels een puree door ze te stampen en een klein beetje melk toe te voegen.
  9. Doe beide soorten mosterd bij de puree en breng verder op smaak met peper en zout.
  10. Doe het gehakt in de ovenschaal en doe hier vervolgens de puree overheen.
  11. Verdeel de kaas erover en plaats voor 20 minuten in de oven.
  12. Zet hem de laatste 5 minuten even onder de gril.
Notes
  1. Direct serveren.
  2. With love,
Season with love http://www.seasonwithlove.nl/
13 antwoorden
  1. Rosie
    Rosie zegt:

    Wauw dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ben zelf geen grote bloemkool fan (omdat ik ze thuis altijd at met gekookte aardappels en vlees, meh) maar dit lijkt me erg lekker. Ik ben dol op ovenschotels dus dit vind ik ook vast erg lekker!
    Dankjewel voor het delen!

    Liefs Rosie

    Beantwoorden
  2. Laura
    Laura zegt:

    Dit doet mij zo aan vroeger denken! Mijn moeder maakte heel vaak dit soort ovenschotels (ook wel ‘prutjes’ genoemd..) en ik vind ze nog steeds heerlijk :)

    Beantwoorden
  3. Deb
    Deb zegt:

    Deze lijkt me heerlijk! Ik ben de bloemkool met kerriesaus spuugzat en op zoek naar inspiratie om de bloemkool op een andere manier te bereiden. Nu had ik al een recept gevonden waarbij bloemkool met chorizo werd gecombineerd (geniale combi!) , maar dit recept vraagt er ook om, om uitgeprobeerd te worden! Ik heb ém alvast opgeslagen!

    Beantwoorden
    • Deb
      Deb zegt:

      Je bloemkool recept heb ik vanavond uitgeprobeerd en t was een groot succes, zelfs mijn dochter van 5 heeft haar bord leeg gegeten wat een hele prestatie is ;-) Ik heb e.e.a. erover op mijn FB pagina gezet. Fijne avond!

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *