rode bieten hummus

Rode bieten hummus

rodebietenhummus

Ik maakte al eerder hummus. Heerlijk en gezond. Ik vind het vooral heel erg lekker op een broodje met geroosterde groenten. Toen ik deze roze variant voorbij zag komen was ik direct verliefd. Een schaaltje van deze roze hummus fleurt toch elke tafel op? 

Met broodbeleg afwisselen is best lastig. Pindakaas en kaas, dat is wat wij standaard in huis hebben. Toch is wat meer keuze altijd fijn en als het dan ook nog eens gezond is dan is dat helemaal mooi meegenomen. Deze rode bieten hummus is een hele gezonde keus! 

Net als normale hummus is deze rode bieten hummus ook erg lekker met wat geroosterde groenten. Maar het kan nog lekkerder!

Pak een broodje en smeer deze royaal in met de bieten hummus. Schaaf hele dunne plakjes appel en doe deze erop. Pak een zachte geitenkaas en verbrokkel kleine stukjes over je broodje heen. Afmaken met een klein beetje fijn gehakte peterselie. Serieus, dit broodje is hemels. 

Mocht je echt op de gezonde toer zijn. Dan is deze hummus ook erg lekker om als dip bij verschillende groenten te gebruiken. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Rode bieten hummus
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 125 gram gedroogde kikkererwten
  2. 200 gram gekookte rode bieten
  3. 2 tenen knoflook
  4. 0.5 theelepel komijn
  5. 1 eetlepel tahin
  6. 1 citroen (het sap)
  7. peterselie
  8. peper
  9. zout
Instructions
  1. Zet de kikkererwten een avond van te voren in een pan met ruim water zodat deze kunnen weken.
  2. Kook de kikkererwten vervolgens in schoon water in een uur gaar.
  3. Laat de kikkererwten afkoelen.
  4. Doe de kikkererwten, bieten, knoflook, komijn, tahin en het citroensap in de keukenmachine en maal tot een fijne pasta.
  5. Wanneer het niet dun genoeg is kun je water of olie toevoegen, zelf gebruik ik altijd water.
  6. Blijf zo doorgaan tot alles helemaal fijn is en de juiste dikte heeft. Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
  7. Doe in een schaaltje en verdeel hierover wat fijn gehakte peterselie.
Notes
  1. Smakelijk!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/

 

 

23 antwoorden
  1. Kimberley
    Kimberley zegt:

    Oh wow! Alleen al voor de kleur zou ik een schaaltje op tafel willen zetten! Ziet er erg lekker uit zeg. Laat die heerlijke bank-hang-avonden maar komen met een toastje op tafel! ;-)

    Beantwoorden
  2. Marjolein
    Marjolein zegt:

    Wauw! Dit ziet er echt heel erg lekker uit, ik heb wel nog een vraag: Zou je in plaats van gedroogde kikkererwten ook gewoon een blik kikkererwten kunnen gebruiken? Dit in verband met de voorbereidingstijd ;) En als je een blik gebruikt, blijven de hoeveelheden dan wel hetzelfde?

    Beantwoorden
    • Mirne (Season with love)
      Mirne (Season with love) zegt:

      Ik ben persoonlijk vanwege de structuur echt fan van gedroogde kikkererwten. Het kan met een blik vast ook, maar helaas heb ik daar geen ervaringen nog mee.

      Beantwoorden
  3. Zonnebloem
    Zonnebloem zegt:

    Ziet er heerlijk uit! Hoe lang kan je dit bewaren in de koelkast? Misschien nog een andere stomme vraag, maar als je de kikkererwten in de pan kookt, moet je het dan eerst laten koken en dan vervolgens een uur lang op zacht zetten? Of een uur lang op midden vuur?

    Beantwoorden
    • Mirne (Season with love)
      Mirne (Season with love) zegt:

      Hi. Zodra ze koken, kan het vuur wat zachter. Zolang het maar blijft koken. Ik durf niet met zekerheid te zeggen hoelang je het kunt bewaren, zolang blijft het hier nooit staan. Maar als je het wil bewaren, kun je het best de hummus afdekken met een laagje olie. Dan blijft die langer goed. :)

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.