spinaziesoep

Spinaziesoep

SpinaziesoepIk zit een beetje in een soep-bui. Kan komen omdat ik eindelijk een staafmixer heb. Van mijn allerliefste moeder gekregen. Ik dacht altijd dat ik een staafmixer niet echt mistte. Maar nu ik hem heb is soep maken toch wel echt een stuk makkelijker. Niet moeilijk doen met een blender, of denken dat een paar stukjes niet uit maken. Een lekkere fijne soep, heerlijk. Dit keer was het een spinaziesoep. 

Spinazie is enorm gezond. Ik zie het vaak verwerkt worden in groene smoothies. Heb ik zelf nog nooit op, maar misschien moet ik dat ook maar eens proberen. voor nu hou ik het maar bij de warme versie. 

Wat zal het volgende soepje zijn dat ik maak? Ik kan alvast verklappen dat er volgende week een hele lekkere pompoensoep aankomt. Die heb ik gisteren op, maar zal ik wat later pas plaatsen want anders is het elke dag soepdag. 

Ik maakte deze spinaziesoep af met een gekookt ei, ei en spinazie is natuurlijk een klassieke combinatie. En een aantal geroosterde pijnboompitjes. Je kunt er ook voor kiezen om deze soep bijvoorbeeld af te maken met wat crème fraîche en zalm bijvoorbeeld. Dat lijkt mij ook heerlijk. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Spinaziesoep
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 200 gram verse bladspinazie
  2. 4 (kleine) aardappelen
  3. 2 uien
  4. pijnboompitjes
  5. gekookt ei
  6. 1 liter bouillon
  7. halve rode peper
Instructions
  1. Snipper de ui en bak deze in een pan aan.
  2. Schil de aardappel en snij deze in blokjes.
  3. Doe de spinazie en een fijn gesnipperde halve rode peper bij de ui en laat deze slinken.
  4. Doe de aardappel erbij en doe direct de bouillon erbij.
  5. Laat dit zo 20 minuten op staan.
  6. Haal de staafmixer door de soep heen.
  7. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  8. Serveren met het gekookte ei en de pijnboompitten.
Notes
  1. Eetsmakelijk!
  2. With love,
Season with love http://www.seasonwithlove.nl/
15 antwoorden
  1. Judith
    Judith zegt:

    Ik had net eerst zoiets van: iel, spinaziesoep? Maar misschien moet ik het gewoon eens proberen.

    Je blog is trouwens echt een oplossing tegen al mijn inspiratieloze avondeten recepten. Haha! XO

    Beantwoorden
  2. saarenzo
    saarenzo zegt:

    Hm spinaziesoep, dat ken ik nog niet. Aan de ene kant lijkt het me heel lekker, aan de andere kant moet ik nog wennen aan het idee van ei in een soep. Ik ga het wel een keer uitproberen :)

    Beantwoorden
  3. Maaike
    Maaike zegt:

    Soep is lekker, spinazie is lekker, ik zeg gouden combi. Oh en ook nog eens de zelfde begin letters ;) haha. Ik weet zeker dat deze soep het proberen waard is!

    Beantwoorden
  4. Jill
    Jill zegt:

    Wat een heerlijke recepten staan er op je blog! Ik las net ook de Asperges met beenham, ik krijg er helemaal honger van! Ik ben ook echt dol op soepen, van spinaziesoep heb ik nog nooit eerder gehoord! Misschien binnenkort maar eens proberen!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *