pompoen soep

Pompoensoep

pompoensoepAlweer een soep! Begint het al te vervelen? Mij in ieder geval niet en zeker deze pompoensoep zal hier de komende tijd nog vaak op tafel staan. Soep is zo simpel, snel en gezond. Waar andere mensen een pizza uit de diepvries zouden halen, maak ik liever een soep. De volgende keer dat je een pompoen in de winkel ziet liggen, moet je er niet voorbij lopen. Neem hem mee en maak deze soep eens! 

Ik wilde deze soep eigenlijk bij mijn moeder thuis maken, maar terwijl we de aflevering Expeditie Robinson keken was ik helemaal vergeten dat de pompoen in de oven stond. Eenmaal afgelopen was het tijd om naar huis te gaan, maar gelukkig is deze soep zo simpel dat mijn moeder hem ook zelf af kon maken. Waarmee ik niet wil zeggen dat mijn moeder slecht kan koken overigens, dat mocht ik niet meer zeggen. 

Ik kreeg een pakketje met drie potjes kruiden thuisgestuurd. Daar zat ook Vadouvan bij. Een Franse interpretatie van de Indiase kerrie. Deze kruidenmix van Euroma is ontwikkeld met Jonnie Boer, dan liggen mijn verwachtingen wel hoog natuurlijk. Gelukkig dus dat ik sowieso al kerrie wilde gaan gebruiken in deze soep, kon ik mooi deze kruidenmix eens proberen. 

Kennen jullie dat probleem? Je vindt het leuk om telkens nieuwe recepten uit te proberen. Maar daardoor ontdek je steeds meer dingen die je vaker wilt eten. Ik zou deze soep wel elke week kunnen eten. Maar dat heb ik ook met risotto, lasagne, curry en zo gaat het lijstje nog wel even door. Dilemma. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Pompoensoep
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 1 flespompoen
  2. 1 grote ui
  3. 1 liter bouillon
  4. 1 scheutje room
  5. 2 tl Vadouvan kruidenmix (kan je vervangen door kerrie.)
  6. olijfolie
  7. 2 tenen knoflook
  8. peper
  9. zout
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de pompoen en snijd deze in stukken van ongeveer 1 centimeter.
  3. Schil de ui en snijd deze ook in stukken.
  4. Pak een ovenschaal en doe hierin de pompoen en de ui. Verdeel hierover de Vadouvan (of kerrie) en de fijngesneden knoflook.
  5. Besprenkel wat olie hierover en verdeel dit zodat overal een beetje olie zit.
  6. Op smaak brengen met een beetje peper en zout.
  7. Zet dit voor een half uur in de oven.
  8. Wanneer de pompoen gaar is kun je deze in een pan doen en hier de bouillon bij doen.
  9. Aan de kook brengen en daarna met een staafmixer een mooie gladde soep van maken.
  10. Serveren met een kleine beetje room.
Notes
  1. Eetsmakelijk!
  2. With love,
Season with love http://www.seasonwithlove.nl/
 

 

– Dit artikel bevat producten die ik toegestuurd heb gekregen. Voor het gebruiken in een artikel krijg ik geen vergoeding en dit doe ik puur vanuit eigen enthousiasme.  

 

18 antwoorden
  1. Emily van Kampen
    Emily van Kampen zegt:

    Pompoensoep is echt mijn favoriete soep. Ik ben altijd blij dat het weer herfst wordt, omdat ik deze dan kan maken. Jouw recept lijkt heel erg op het mijne, alleen gaat er bij mij nog een chilipeper in.

    Beantwoorden
  2. Kirsty
    Kirsty zegt:

    Wat leuk een recept voor pompoensoep! Ik wil echt een keer dit gaan maken, want ik heb nog nooit pompoen geprobeerd en in soepvorm lijkt het me erg lekker!

    Beantwoorden
  3. Ismay
    Ismay zegt:

    Ik ben eigenlijk helemaal niet zo een soepklant en ik moet eerlijk toegeven dat ik ook nog nooit pompoen heb gegeten, maar toch wil het wel een keertje proberen. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt. Haha! Liefs

    Beantwoorden
  4. beautybloglaura
    beautybloglaura zegt:

    Dit recept is opgeslagen!
    Binnenkort heeft mijn schoonmoeder verse pompoenen uit de tuin en het is dan eens m’n lievelings soep, tegen die tijd ga ik dit receptjes eens proberen
    xx

    ik volg je trouwens vanaf nu via bloglovin,
    volg je me terug? xx

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *