tomatenbrood

Tomatenbrood

tomatenbroodDit brood moeten jullie echt eens proberen. Super simpel om te maken, maar onwijs lekker. Lekker met een beetje kaas, bij een kom soep of gewoon puur. Wij aten het met een lekkere kom uiensoep. Met 4 personen ging dit hele tomatenbrood gewoon op, oeps! Maar dat is wel een goed teken. 

Dit is zo’n brood dat eigenlijk niet fout kan gaan en toch is een avondje soep met brood zo een stuk leuker. 

Ik heb de laatste paar dagen een beetje een bak-bui. Gisteren heb ik gewoon 4 verschillende dingen op één dag gebakken! Ok, nu ben ik er dan ook echt wel even klaar mee. Maar voor jullie staan er in ieder geval nog genoeg leuke baksels klaar! 

En dan komt Sinterklaas er ook al weer bijna aan, ik heb mijn eerste kruidnoten van het jaar al gebakken. Als foodblogger doe ik net alsof het mijn verplichting is om dat soort dingen voor jullie te maken, maar eigenlijk vind ik het zelf gewoon leuk. 

Vanaf wanneer mogen de kruidnoten van jullie op tafel?


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

tomatenbrood
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 500 gram bloem
  2. 400 gram gezeefde tomaten
  3. 1 pot zongedroogde tomaten
  4. olijfolie
  5. 2 tenen knoflook
  6. 1 zakje gist
  7. zout
Instructions
  1. Doe de bloem, gist, zout en de gezeefde tomaten in een kom en kneed dit tot een deeg.
  2. Blijf zeker 10 minuten kneden tot dat je een zacht elastisch deeg hebt.
  3. Pers de knoflook en snij de zongedroogde tomaten kleiner.
  4. Kneed de knoflook en de zongedroogde tomaten door het deeg heen.
  5. Laat het deeg nu afgedekt drie kwartier staan rijzen.
  6. Vet een cakeblik in met de olijfolie.
  7. Verdeel een beetje bloem aan de binnenkant zodat overal bloem zit.
  8. Doe het deeg in het blik en laat hem zo nog eens een half uur staan.
  9. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  10. Plaats het brood nu voor 45 minuten in de oven.
Notes
  1. Warm lekker, maar de volgende dag ook nog heerlijk!
  2. With love,
Season with love http://www.seasonwithlove.nl/

 

17 antwoorden
  1. Saartje
    Saartje zegt:

    Hier ben ik heel erg benieuwd naar, geen idee hoe het zou smaken namelijk. Al klinkt het wel lekker! En wat betreft de pepernoten, die staan hier nu al op tafel:$ haha

    Beantwoorden
  2. René
    René zegt:

    ziet er goed uit. Binnenkort ga ik deze maken bij een heerlijke verse soep. Mooi. Gezeefde tomaten in plaats van water. Ik sta wat dat betreft nog in de kinderschoenen wat bakken betreft.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *