plaattaart met asperge en geitenkaas

aspergetaart

Als foodblogger ontvang je soms producten. Dit keer was het de Foodybox, een box vol met verschillende nieuwe producten. En dat is leuk, niet zo zeer omdat het gratis is, maar omdat het je uitdaagt om iets met de producten te maken. Ik maakte deze plaattaart met asperge en geitenkaas.

Er zat één product in waarvan ik direct wist wat er ervan wilde maken: een rol bladerdeeg van Tante Fanny. Ik had nog groene asperges en geitenkaas in huis. Een betere combinatie kan ik niet verzinnen. Ik had ook nog eens niet teveel tijd om te koken, maar dit was gelukkig enorm snel klaar. 

Zelf bladerdeeg maken staat al enorm lang op de planning, maar helaas kom ik er nooit aan toe. Zodra ik eenmaal iets met bladerdeeg wil maken, vind ik dat al meer dan genoeg werk. Bladerdeeg zelf maken is namelijk behoorlijk arbeidsintensief. 

Aan de andere kant ben ik geen fan van het bladerdeeg uit de vriezer. Altijd die kleine vierkante plakjes die net niet groot genoeg zijn om ermee te maken wat ik ermee wil maken. 

Wat is het allerlekkerste dat jullie ooit met bladerdeeg hebben gemaakt? Voor mij kan er echt niets tegen de beef Wellington die ik twee jaar terug voor kerst maakte op. Dat was echt geweldig. Maar laten we eerlijk zijn, ossenhaas is natuurlijk altijd lekker. Als ik binnenkort nog een keer een reden kan verzinnen om ossenhaas te koken, maak ik nog een beef Wellington. 

Maar eerst deze simpele maar heerlijke plaattaart. 

Plaattaart met asperges en geitenkaas
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 rol bladerdeeg
 2. 350 gram groene asperges
 3. 100 gram geitenkaas
 4. 100 gram spekreepjes
 5. 100 ml room
 6. 2 eieren
 7. peper
 8. zout
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Bak de spekreepjes krokant.
 3. Rol het bladerdeeg uit en vouw de randjes naar binnen.
 4. Breek het harde einde van de groene asperges af.
 5. Leg de asperges om en om op het bladerdeeg.
 6. Verdeel de geitenkaas en de uitgebakken spekjes eroverheen.
 7. Klop de eieren met de room los, breng op smaak met peper en zout.
 8. Giet voorzichtig dit mengsel over de plaattaart heen.
 9. Bak de plaattaart in 30 minuten mooi goudbruin.
Notes
 1. Heerlijk met een frisse tomatensalade.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.