Cinnastix

Cinnastix namaken

cinnasticks

Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk nooit pizza laat bezorgen. Als ik trek heb in een pizza dan ga ik wel naar mijn favoriete Italiaan toe. Maar zeker met vrienden is het soms wel eens makkelijk te bestellen en zo zijn we wel eens op Domino’s uitgekomen. Enorm vette pizza, maar wat ze wel lekker kunnen maken zijn de Cinnastix. Die wilde ik dus zelf eens proberen te maken!

En eigenlijk is Domino’s heel erg slim. Deze Cinnastix zijn namelijk heerlijk maar onwijs simpel om te maken en zo kunnen ze gemakkelijk restjes deeg op maken. Mocht je zelf dus eens teveel deeg hebben gemaakt is dit zeker een goed idee. Ik heb voor mijn versie speciaal deeg gemaakt en daarom heb ik een iets rijker deeg gemaakt dan mijn normale pizzadeeg. 

Nog een kleine persoonlijke update, ik heb werk! De komende 6 a 8 weken kan ik in ieder geval fulltime aan de slag en zullen er dus iets minder recepten op mijn blog verschijnen. Al moet er natuurlijk wel gegeten worden, dus ik ga zowel lunch als diner maken en hopelijk ontdek ik heerlijke recepten die jullie ook mee kunnen nemen naar de lunch of snel op tafel kunnen zetten na een drukke dag. 

Het grootste probleem zal niet het koken voor mijn blog worden, maar wel het schrijven. Na 8 uur achter een computer te zitten vind ik ontspannen in de keuken wel lekker, maar een bericht uittikken staat dan iets minder hoog op mijn lijstje. Maar geen paniek, voor jullie blijf ik altijd tijd maken. 

Tot die tijd kunnen jullie nog even op deze zelfgemaakte Cinnastix knabbelen. Heerlijke zachte kaneel stengels. Gaan jullie zelf deze Cinnastix namaken? 

Cinnastix
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 250 gram bloem
 2. 150 ml melk
 3. 50 gram roomboter
 4. mespuntje
 5. half zakje gist
 6. 100 gram suiker
 7. 1 eetlepel kaneel
 8. 100 gram poedersuiker
 9. 25 ml melk (voor het glazuur)
Instructions
 1. Verwarm de melk en smelt hierin de roomboter.
 2. Kneed een deeg van het bloem, de melk, een theelepel suiker, beetje zout en een half zakje gist.
 3. Blijf goed kneden tot je een goed elastisch deeg hebt.
 4. Dek het deeg af en zet het op een warm plek weg, na een uur zou het in formaat verdubbeld moeten zijn.
 5. Verwarm de oven op 180 graden.
 6. Haal het deeg eruit en maak hier een rechthoekig brood van, leg dit op een bakpapier.
 7. Meng de suiker met de kaneel en bedek je brood helemaal met de kaneelsuiker.
 8. Doe het brood in de oven en bak dit in 15 minuten af.
 9. Maak de glazuur door de melk met de poedersuiker te mengen, voeg de melk rustig toe want de glazuur kan snel te dun worden.
 10. Snij het brood in repen en serveer het met het glazuur.
Notes
 1. Ongezond lekker!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
13 antwoorden
 1. Lilli
  Lilli zegt:

  Was echt niet lekker! ik ga de volgende keer gwn een broodrecept gebruiken voor de bodem want deze rare versie met melk is niet lekker!

  Beantwoorden
  • Sharon
   Sharon zegt:

   Dan heb je denk ik iets verkeerd gedaan want het is inpresiepe gewoon poedersuiker verder niks en een beetje melk je kan het ook met water doen mischien helpt dat

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.