Bananenmuffin

Bananenmuffins maken

Bananenmuffin

Zo begin je de week met de intentie om te ontbijten met een banaan. Je haalt aan het begin van de week een tros bananen, en komt op zaterdag tot de conclusie dat er niet veel van je voornemens terecht zijn gekomen. Maar er is nog hoop: je kunt altijd nog bananenmuffins maken!

Ja, oké: als je van plan bent om je eetpatroon iets gezonder te maken moet je niet aan komen met bananen-muffins. Met grote schep roomboter en een ons suiker zijn het niet de meest gezonde traktatie. Maar ik kan het toch niet over m’n hart krijgen om ze dan maar in de prullenbak te gooien. Dat, plus het feit dat ik stiekem een bakje caramel had gekocht op het Rotterdam Oogst Festival; ik kon me even geen betere combinatie bedenken dan banaan en caramel. En dan is Mirne ook niet iemand die me tegenhoudt, want het opent weer perspectieven voor één van m’n schaarse gast-blogs. Oogkleppen op een gaan met, tsja… die bananen dus.

Deze muffins zijn ideaal wanneer bijvoorbeeld wanneer je schoonouders op bezoek komen en je hebt geen tijd meer voor een dessert of iets lekkers bij de koffie. En omdat het zo simpel is, is het ontzettend makkelijk te maken samen met de kinderen. Als ze klaar zijn kun je altijd nog even iets opzoeken wat als topping kan dienen, zoals gesmolten chocolade met nootjes of van die prachtige gekleurde spikkeltjes: wie kent ze niet. Maar ook zonder wat extra’s er op zijn deze muffins erg lekker.

Zo lekker dat mijn schoonouders en mijn neefje en nichtje er helaas niet zoveel profijt van hebben gehad: we hebben ze met zijn tweetjes opgegeten…

 

Bananenmuffins
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 250 gram bloem
  2. 1/2 zakje bakpoeder
  3. 1 zakje vanillesuiker
  4. een beetje zout
  5. 2 overrijpe bananen
  6. 100 gram (kristal)suiker
  7. 100 gram roomboter
  8. 1 ei
Instructions
  1. Laat de roomboter zacht worden
  2. Prak de bananen fijn met een vork
  3. Doe hier de 100 gram suiker en het zakje vanillesuiker bij
  4. Roer het met een garde tot een vloeibaar beslag. Door de banaan zal het vrij grof blijven
  5. Voeg vervolgens de bloem, het zout en het bakpoeder toe
  6. Meng alle ingrediënten met het grootste deel van de boter tot een mooi vloeibaar beslag
  7. Vet de muffinvorm in met wat boter en strooi er vervolgens wat bloem in, zodat de muffins na het bakken gemakkelijk uit de vorm te halen zijn
  8. Vul de muffin-vorm met het beslag
  9. Bak de muffins 15 tot 20 minuten op 180 graden
  10. Test of de muffins gaar zijn, door er met bijvoorbeeld een houten satéprikker in te prikken. Blijft deze schoon, dan zijn de muffins gaar
Notes
  1. With love
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
4 antwoorden
  1. Ellen
    Ellen zegt:

    Hoi, hij is HEERLIJK! Ik maak hem inmiddels vaak in een vaste ronde cakevorm. Snel en ook lekker! Slechts als tip: in het recept vergeet je alleen om de eieren ook toe te voegen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *