pita hamburger

Hamburger met zoetzure komkommer

Hamburger met zoetzure komkommerEen hamburger blijft voor mij altijd wel een guilty pleasure. En dan het liefst met veel mayonaise en cheddar. En dan bedoel ik niet de goede cheddar kaas. Nee gewoon die onwijs foute vierkante plakjes. Slecht maar o zo goed. Dit ging ik voor een iets gezondere variant, namelijk deze pita hamburgers met zoetzure komkommer. 

Wij eten de laatste tijd enorm vaak vegetarisch. Puur omdat het in heel veel gerechten niets toevoegt. Maar soms kan ik er toch ook wel enorm van genieten als vlees een keer de hoofdrol speelt in de maaltijd en bij deze hamburgers is dat zeker het geval. 

Soms wil je gewoon op de bank ploffen met een bord eten op schoot. Geen mes en vork maar gewoon lekker met je handen eten. Filmpje aan en een biertje erbij. Okay, het biertje past nog niet in mijn dieet maar een beetje dagdromen mag toch? 

Nu zitten er vast een aantal van jullie achter de computer van “Als je op dieet bent moet je ook geen hamburgers eten!”. Maar ik vind dat het wel kan. Zolang je het maar met mate doet en er enorm van geniet. En dat heb ik zeker gedaan! 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Hamburger met zoetzure komkommer
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 250 gram rundergehakt
  2. 1 komkommer
  3. 2 pita broodjes
  4. 1 rode peper
  5. 4 el rijstazijn
  6. 1 el suiker
  7. 1 tl piri piri
  8. 1 el worcestersaus
  9. 5 el paneermeel
  10. 1 ei
  11. peper
  12. zout
Instructions
  1. Begin zo vroeg mogelijk met de komkommer daar zal die lekkerder van worden.
  2. Maak met een kaasschaaf plakjes van de komkommer.
  3. Breng in een klein pannetje de zijn met de suiker aan de kook.
  4. Doe een fijngesneden rode peper hierbij en draai het vuur uit zodra de suiker is opgelost.
  5. De komkommer mag erbij en kan afkoelen en daarna in de koelkast worden weggezet.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  7. Kneed het gehakt, de piri piri, de worcestersaus het paneermeel en het ei tot een geheel. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Maak 2 mooie grote hamburgers van het gehakt.
  9. Doe de pita's in de oven en bak deze volgens de gebruiksaanwijzing af.
  10. Zet een koekenpan op het vuur met een beetje olie en bak de hamburgers hierin aan beide kanten mooi gaar.
  11. Serveer de hamburgers in een pita's met de zoetzure komkommer.
Notes
  1. Schenk een biertje in en zet een filmpje aan, smakelijk!
  2. With love,
Season with love http://www.seasonwithlove.nl/

 

20 antwoorden
  1. Saartje
    Saartje zegt:

    Hmm heerlijk! Ik ben niet zo van de hamburgers en vlees, niet dat ik vegetariër ben, maar ik hou er gewoon niet van (raar hè!). Maar dit ziet er dan wel weer heerlijk uit. Gezonder omdat je het zelf maakt. Maakt de rode peper het alleen niet pittig? Daar kan ik helaas niet tegen. x

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *