Bolussen
Zeeuwse bolussen, vanaf mijn eerste ontmoeting was ik verliefd. Hoe meer die plakt, hoe lekkerder die is. En schaam je vooral niet als je je vingers achteraf af wilt likken, dat mag gewoon.
Ik durfde de mijne geen Zeeuwse bolussen te noemen, bang dat ik straks een boze horde Zeeuwse mensen door Rotterdam zie lopen. Dus gewoon bolussen. Gemaakt door een Rotterdammer.
Ik maakte deze bolussen al lang geleden, een week nadat ik ze had gemaakt had ik de kans Robèrt van beckhoven te ontmoeten en bij toeval gaf hij wat tips over het maken van bolussen. Voor mij te laat, of voor een volgende keer. Maar misschien hebben jullie er wat aan.
Pak een vochtig schoon vaatdoekje wanneer je de rollen deeg door de suiker wilt rollen. Leg de suiker op de vaatdoek en rol het deeg er daarna overheen. Doordat het allemaal wat vochtig is plakt er nog meer suiker aan je bolus. Meer suiker zorgt voor extra kleverige bolussen. En zoals ik al zei is dat natuurlijk het lekkerste.
Verder moet je de bolus maar kort bakken en direct na het bakken omdraaien. Maar dat stond gelukkig ook al in het recept dat ik gebruikte.
Ik heb namelijk het recept van kleinstukjedan.nl gebruikt. Zij maakte een zoektocht naar het ideale recept, want blijkbaar is dat zo makkelijk nog niet. En ik gebruikte haar uiteindelijk recept. Ik vond ze heerlijk!
Het recept kun je op haar blog vinden, ik heb er echt helemaal niets aan veranderd dus vind het niet netjes om dat hier nog eens te plaatsen. Maar ik kan het jullie wel allemaal aanraden om ook eens te proberen!
Oh, wat ziet dat er weer lekker uit<3
Oh my, die zien er echt zo ongelooflijk lekker uit! Ik ga het recept zeker even bekijken :)
Ziet er weer goed uit! Volgens mij heb ik ze wel eens gehad!
Ah, ik kan hier altijd zo van genieten, vind ze ook echt heerlijk! En wat krijg ik er trek in als ik deze foto´s zie!
Ik heb nog nooit van (Zeeuwse) bolussen gehoord maar ze zien er heerlijk uit!
Dat ziet er weer lekker uit!
Oooh ik was vroeger altijd gek op deze broodjes. Lekker kop thee erbij, deze moet ik ook weer eens maken.
Wouw dit ziet er zeer lekker uit!!!
Liefs Nathalie
OH <3 IK WIL DIT, NU!! ;)
Ow jummy, dat ziet er goed uit! Ik zou het ook de ‘streeknaam’ niet durven gebruiken als ik zoiets zou maken hoor!
Al vanaf kleins af aan ben ik gek op Zeeuwse bolussen! Die zoete, kleverige buitenkant en het taaiige deeg… hmmm! Ik zou ze ook wel een keer zelf willen gaan maken.
Wat een “mouth watering” foto!
Ziet er lekker uit! Ik heb zelf echt al jaren geen bolus meer gehad!
Ik moet eerlijk toegeven dat ik geen enkele kook-/eetblog volgde tot nu toe en ik heb niet eens een oven thuis, maar voor jou maak ik graag een uitzondering! Wat heb je een mooie blog vol lekkere recepten en smakelijke foto’s, ik volg je direct via Bloglovin ;-)
Wat leuk! Als echte Zeeuw moet ik toch ook een keer bolussen maken in plaats van ze iedere zaterdag bij de bakker halen.
O yum, bolussen zijn echt geweldig! En inderdaad: hoe kleveriger, hoe beter :) Mooie foto’s heb je ervan gemaakt!