Wat zijn de beste housewarming cadeaus?

Een verhuizing is altijd een leuk moment om iemand een cadeau te geven. Ga het liefst voor een gericht cadeau, dat past bij de ontvanger én natuurlijk bij het nieuwe huis. Zo kan het interieur direct leuk worden ingericht. Dit zijn onze tips voor de beste housewarming cadeaus.

Mooi serviesgoed

We maken dagelijks gebruik van ons serviesgoed. Om die reden vormt dit zo’n goed cadeau! Zéker als iemand voor het eerst op zichzelf gaat wonen, en dus nog geen complete serviesset heeft. Serviezen zijn er in allerlei looks te vinden. Let onder andere op de kleur: misschien ken je wel de lievelingskleur van degene aan wie je het wilt geven. En denk ook aan het onderdeel om cadeau te doen. Borden, kommen of mokken – het is allemaal mogelijk. Ook glazen passen in het rijtje. Geef bijvoorbeeld fraaie wijnglazen. Daar wordt iedere wijnliefhebber blij van! En zo is er voor iedereen iets passends te bedenken.

Kamerplanten

Planten zijn vrolijk en een ideale toevoeging aan een nieuwe woning. Ze zorgen immers direct voor meer sfeer! Gelukkig zijn er genoeg planten te vinden die eenvoudig zijn te verzorgen, zoals een cactus of een vetplant. Groene vingers zijn zo niet eens nodig. Denk er ook goed over na of je een klein plantje wilt geven, dat sowieso wel ergens in een hoekje past, of dat je juist wilt uitpakken met een grote plant. Het ligt er ook maar net aan hoe groot de woning is waar de ontvanger naartoe verhuist.

Vaas met bloemen

Spreken vrolijke bloemen de ontvanger meer aan dan een plant? Haal dan een mooie bos bloemen. Je kunt de bos gewoon zo geven, maar het is nog net dat stukje specialer om er ook een toffe vaas bij uit te kiezen. Zo kan die bos bloemen direct op tafel of in de vensterbank worden geplaatst. Het maakt de nieuwe woning een stuk huiselijker.

Tegeltje met een spreuk

We kennen ze allemaal wel: de tegeltjes met spreuken! Haal een tegeltje met een standaard spreuk als cadeautje, of maak er juist zelf een. Wellicht is er wel een toepasselijke uitspraak waar jullie altijd veel lol om hebben, of kunnen jullie je beiden vinden in de lyrics van een bepaald liedje. Op die manier geef je absoluut een persoonlijk cadeau.

Geurkaars of geurstokjes

Een lekkere geur in huis is altijd wenselijk! En aangezien we soms best even moeten wennen aan een nieuwe geur in een andere woning, is het een goed idee om geurkaarsen of geurstokjes cadeau te doen. Een perfecte toevoeging aan de woonkamer, de badkamer of het toilet.

Houten snijplank

Nog een laatste praktische tip: geef een goede snijplank cadeau. Het liefst een houten plank, want dat ziet er nu eenmaal het chicst uit. Een serveerplank is trouwens ook een optie, voor borrelhapjes en kaasjes.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.