Gevulde eieren met zalm

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 15 minuten

  • Aantal personen

    Je krijgt 10 halve eieren, dus voldoende om uit te delen. 

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 50 gram warm gerookte zalm
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • snuf dille
  • augurk
  • theelepel kappertjes
  • dille
  • peper
  • zout

Instructies

  • Stap 1

    Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren voorzichtig in het water laten zakken. Kook ze in 10 minuten helemaal gaar. 

  • Stap 2

    Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en laat ze vervolgens even afkoelen. Pel de eieren en snij ze in de lengte door de helft. 

  • Stap 3

    Haal het eigeel uit de eieren en meng dit met de mayonaise, ketchup, peper en zout. Hak de warm gerookte zalm helemaal fijn en meng dit hier ook doorheen. 

  • Stap 4

    Vul de halve eieren nu met dit mengsel. Versier de eieren met de kappertjes, fijngesneden augurk en een snipper zalm. Bestrooi met dille. 

Gevulde eieren zijn misschien wat ouderwets, maar toch vind ik het altijd weer lekker. Deze keer  maakte ik gevulde eieren met zalm, zalm die ik zelf had gerookt. Heerlijk! 

Het was wel weer een keer tijd om mijn rookoven uit de kast te halen. Al een hele poos niet gebruikt, maar nu vraag ik mezelf eigenlijk af waarom niet. Ik ben gek op een goede rooksmaak en zodra die geur in het huis hangt, krijg ik direct trek. 

Ik moet eerlijk toegeven dat ik mijn zalm deze keer iets te lang gerookt had. Hij was een beetje droog, maar gelukkig maakt dat voor zo’n ei helemaal niets uit. Beter nog, dan geeft het alleen maar meer smaak. Je hoeft je zalm natuurlijk niet zelf te roken, je kunt warm gerookte zalm ook gewoon kopen. Als je deze niet kunt vinden, kun je ook normale gerookte zalm fijnsnijden. Dit heeft wel een andere smaak, maar is ook heel erg lekker. 

Wij aten deze eitjes als hapje in de avond, maar ze zijn natuurlijk ook erg lekker bij een uitgebreide brunch. Of wat dacht je van een heerlijk paasontbijt? Het is met rede een klassieker. Altijd lekker!

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.