Uitgebreid koken hoeft je niet veel tijd te kosten 

butchery

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig. Uitgebreid koken in weinig tijd. Bij het bereiden van een bijzondere maaltijd, iets anders dan anders maken, verwacht je juist meer tijd dan gemiddeld in de keuken bezig te zijn. Toch is dat lang niet altijd nodig. Bij ‘uitgebreid koken’ kun je ook denken aan bijzondere ingrediënten, een nieuw recept of producten die je zeker niet iedere dag eet. En al levert dat een bijzondere maaltijd op, eentje waar je uitgebreid van kan genieten, het bereiden ervan kost echt niet zo veel tijd als je zou denken. Soms kun je zelfs eerder klaar zijn dan met het bereiden van een recept dat je met een veel grotere regelmaat klaarmaakt. 

Kies eens voor luxe vlees 

Een goed voorbeeld van ‘uitgebreid koken’ zonder extra tijd kwijt te hoeven zijn, is je dagelijkse lapje vlees vervangen door een wat meer bijzonder exemplaar. In plaats van een gehaktbal een entrecote te bereiden; dat ziet er meteen een stuk feestelijker uit.  

Het leuke is dat dit je nauwelijks extra tijd zal kosten. Sterker nog, de kans is zelfs groot dat je sneller klaar bent dan normaal. Een gehaktbal heeft in veel gevallen langer nodig om gaar te worden dan een entrecote. Alhoewel jij dus minder tijd in de keuken door hoeft te brengen, lijkt het toch alsof je extra veel moeite hebt gedaan; er staat tenslotte iets bijzonders op tafel. 

Ben je bang meer kwijt te zijn aan je boodschappen, nu je in plaats van simpel, dagelijks vlees voor iets bijzonders kiest? Ook dat hoeft niet het geval te zijn. Juist bijzonder vlees kun je heel makkelijk bestellen bij een online slager. Zo hoef je niet stad en land af om een mooi stuk vlees te vinden, maar kun je het gewoon aan je deur laten bezorgen op een moment dat jou uitkomt. Gemak dient de mens! 

 

Het mag natuurlijk wel langer 

Natuurlijk is het lekker dat ‘uitgebreid’ koken je nauwelijks extra tijd hoeft te kosten, zeker wanneer je het druk hebt. Maar misschien vind je het juist ook wel eens leuk om wél lekker lang de tijd te nemen, en een paar uur in de potten en pannen te roeren. 

Ook dan is er natuurlijk volop mogelijk. Ga op zoek naar een goed recept, of vervang het vlees dat je in gedachten had voor een soort dat extra lekker wordt als je het lekker langzaam laat garen. Bereid er een lekkere verse saus bij, of bereid je groentes eens op een andere manier. Genoeg mogelijkheden om uitgebreid aan de slag te gaan in de keuken en eens iets bijzonders op tafel te kunnen zetten! 

Lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.