Wij begonnen de maaltijd met een salsa van tomaat en avocado die we op crackers smeerde. Simpel maar onwijs lekker en fris. Echt een gerechtje wat perfect past op een mooie zomerse dag. Een lekker glas wijn erbij en het is helemaal af. Je kunt deze salsa trouwens ook heerlijk bij vlees serveren of gewoon door een salade mengen. Het is zo’n simpel multifunctioneel receptje. Ik weet het zeker, dit gaan jullie binnenkort ook maken.
Salsa met tomaat en avocado
Wat heb je nodig:
- 2 vleestomaten
- halve rode ui
- 1 avocado
- 1 citroen
- theelepel fijn gesneden rode peper
Snij de tomaten in kwarten, haal de kroon en al het zaad eruit. Snij de rest van de tomaat vervolgens in kleine blokjes en doe deze in een schaal. Snipper de ui fijn en doe deze ook in de schaal. Snij de avocado door de helft, snijd er vervolgens een raster in en lepel zo in één keer de blokjes eruit zodat je ook hiervan mooie kleine blokjes hebt.
Snij de citroen door de helft en doe het sap van één helft in het schaaltje. Doe nu de fijn gesneden peper ook bij de salsa. Wanneer je hem mild wilt laten kun je de peper ook weglaten.
Naar smaak kun je ook nog verse kruiden toevoegen, peterselie is bijvoorbeeld heel erg lekker. Mijn peterselie is helaas nog te klein om te gebruiken anders had ik hem er ook in gedaan.
Geniet van de zomer!
With love,
Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!