Deze burgers zijn echt de ideale oplossing als je ook eens teveel risotto hebt gemaakt.
Nodig:
- Een restant risotto
- Pistachenootjes
- Bloem
- Ei
- Broodjes
- Rucola
- Saus
Je zou hiervoor speciaal risotto kunnen gaan maken, maar persoonlijk zou ik dit echt doen als je het over hebt van een dag van te voren. Maak dus als je de volgende keer risotto maakt gewoon bewust een beetje teveel! ik gebruikte voor mijn burgers een risotto met prei.
Hak de pistachenoten in stukjes. Maak vervolgens “burgers” van de risotto en haal deze eerst door de bloem, vervolgens door een los geklopt ei en als laatste door de pistache nootjes.
Bak deze burgers vervolgens in een pan tot ze goed warm zijn en een beetje kleur hebben.
Tijd om de broodjes te maken! Pak lekkere boterhammen of broodjes, gril ze even lekker krokant. Dat maakt echt een wereld van verschil. Smeer ze vervolgens in met een saus naar keuze, ik gebruikte mayonaise. Leg hier de sla en tomaat op, je kunt natuurlijk veel meer dingen erbij doen. Zo leek het mij wel lekker om er nog een plak bacon bij te doen, past prima bij de prei- risotto die ik gebruikte!
De burger erop en de bovenkant van je broodje.
Enjoy! Zo zijn kliekjes ineens een stuk leuker!