Ik ben geen hele grote fan van komkommer, maar op deze manier vind ik het wel erg lekker. Je moet even geduld hebben, maar het is wel erg simpel om dit recept na te maken.
Tzatziki van magere yoghurt
Wat heb je nodig:
- 500 ml magere yoghurt
- 1 komkommer
- 3 tenen knoflook
- dille
- peper
- zout
Magere yoghurt is dun en aangezien komkommer ook nog eens waterig is, zou je dus een hele dunne tzatziki krijgen als je dat bij elkaar zou doen. Daarvoor heb ik een oplossing. Ik maak eerst een “hangop” van de yoghurt. Ik maak een schone theedoek met wasknijper vast aan een vergiet en giet hier de yoghurt in. Deze laat ik zo ongeveer 2 uur uitlekken.
Schep de yoghurt vervolgens over in een schaaltje. Je merkt dat de yoghurt nu een stuk dikker is.
Snij de kontjes van de komkommer en snij deze in de lengte door de helft. Schep met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer. Hier zit teveel vocht in. Vervolgens kun je de komkommer grof raspen.
Pers of rasp (fijne rasp) de knoflook en doe deze samen met de komkommer bij de yoghurt. Doe hier ongeveer een theelepel dille bij en breng het geheel vervolgens op smaak met peper en zout.
Super simpel, super lekker!
With love,
Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!