Season with love

Heerlijke carrot cake met walnoten

carrokcakeHet was alweer enige tijd geleden dat ik iets voor de collega’s van mijn vriend bakte. Een aantal weken geleden vroeg één van zijn collega’s of ik eens carrot cake wilde maken. Daarom probeerde ik deze heerlijke carrot cake met walnoten.

Ik had nog nooit carrot cake op, dus het was even lastig in te schatten wat het juiste recept zou zijn. Uiteindelijk ben ik voor het recept van Bagels & Beans gegaan dat ik op Culy.nl vond. Het resultaat was erg lekker!

Wortel in taart, mijn vriend vond het maar raar. Zou het hartig worden? Maar nee, het is een heerlijke zoete cake, met kaneel en walnoten. De wortel proef je eigenlijk niet terug. De topping is heerlijke romig en een klein beetje fris door de citroen.

Hebben jullie al wel eens carrot cake op?

Heerlijke carrot cake met walnoten

Wat heb je nodig:

Voor de topping:

Hoop ingrediënten maar eigenlijk heel erg simpel om te maken. Verwarm de oven voor op 175 graden. Weeg de ingrediënten af en doe de bloem, suiker en arachide olie in een schaal. Meng dit samen met zout, kaneel en bakpoeder goed door elkaar. Doe hier al het ei bij en roer het nog eens door.

Rasp de wortel en breek de walnoten in grove stukken. Meng dit met het beslag.

Vet een cakeblik in en doe hier een strook bakpapier in zodat je de cake er later makkelijk uit kunt tillen. Vul de vorm met het beslag en plaats dit voor 45 minuten in de oven.

Terwijl de cake in de oven staat kun je de topping vast maken.

Zorg dat alle producten op kamer temperatuur zijn. Doe de boter in de mixer en mix deze even een beetje romig. Doe hier de crème fraîche en roomkaas bij en blijf dit goed mixen. Knijp het sap uit één citroen en doe dit erbij. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en blijf mixen tot alles goed is opgenomen.

(omdat ik de boter niet eerst romig had gedraaid zitten er klontjes in mijn topping, doet niets af aan de smaak gelukkig.)

Haal de cake uit de oven en controleer of deze gaar is. Doe de topping er pas op wanneer de cake helemaal afgekoeld is. Enjoy!

PS: De worteltjes heb ik gemaakt van marsepein.


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!