Season with love

Champignonsoep

champignon soep

champignonsoep

Champignonsoep, ik was er nooit gek op. Maar dat kwam waarschijnlijk omdat ik het eigenlijk alleen uit blik kende. Ik wil niet beweren dat die smerig is, maar ik wil wel beweren dat deze veel lekkerder is. En heel erg simpel om te maken. 

Ik spreek regelmatig met mezelf af dat ik gewoon wekelijks een verse soep moet maken. Soep is vaak gewoon een slanke optie en een goede manier om de koolhydraten even een avondje te laten staan en veel groenten te eten. Toch houd ik me eigenlijk niet aan de wekelijkse soepdag. Om één of andere reden zijn er altijd veel te veel dingen die me lekkerder lijken. 

Maar als ik dan eenmaal aan mijn soep zit, ben ik enorm blij. Ik kijk bijvoorbeeld nu al uit naar de winter zodat ik weer een goede reden heb om mijn erwtensoep te eten. Al moet ik daar ook eens een slankere versie van maken, zonder al het vlees erin. Deze champignonsoep was ook onwijs lekker en terwijl ik dit typ weet ik dat er nog een restje voor vanavond op mij staat te wachten, dat is echt geen straf. 

Ik haal elke week wel champignons, verwerk ze in veel gerechten. Maar zelden spelen champignons de hoofdrol in één van mijn gerechten. En dat is zonde want ik ben er echt gek op. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Champignonsoep
Een heerlijke goedgevulde champignonsoep
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 750 gram champignons
  2. 2 uien
  3. 40 gram roomboter
  4. 4 el bloem
  5. 500 ml melk
  6. water
  7. 3 bouillonblokjes
  8. peterselie
  9. peper
  10. zout
Instructions
  1. Snipper de ui en snij de champignons in plakjes.
  2. Verwarm een klein beetje olie in een grote stoofpan en bak de uien glazig.
  3. Bak de champignons mee en wanneer deze gaar zijn kun je de roomboter toevoegen.
  4. Doe de bloem in de pan en laat deze even garen.
  5. Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk toe en de bouillonblokjes.
  6. Als laatste blijf je water toevoegen tot de soep op een goede dikte is.
  7. Proef en breng op smaak met peper en indien nodig zout.
  8. Hak een flinke hand peterselie fijn en doe deze ook in de soep.
  9. Maak optioneel de soep af met twee eetlepels zure room of crème fraîche.
Notes
  1. Smakelijk!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/