Bruine bonen, als kind vond ik het afschuwelijk. En dan vooral de bruine bonensoep die mijn oma een keer heeft gemaakt, geen idee meer hoe het smaakt, maar het trauma is wel blijven hangen. Gelukkig heb je met deze burgers totaal niet het idee dat je bruine bonen zit te eten.
Dit recept heb ik van de veganchallenge na gemaakt. Dat leek mij een perfect begin punt.
Veganistische burger van bruine bonen.
Boodschappenlijstje:
- 1 potje bruine bonen (240 gr uitgelekt)
- 2 wortels
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 6 eetlepels havermout
- Ciabatta
- Pesto (vegan)
- Ketchup
- Sla
- Tomaat
Rasp de wortel en snijd het uitje fijn. Fruit dit in een pan aan, zodat het een beetje zachter wordt en doe hierbij de knoflook. Doe hier de gewenste kruiden bij, ik gebruikte alleen paprikapoeder en peper en zout.
Duw met een vork de bruine bonen kapot op een snijplank en doe hierover je wortelmengsel. Doe de havermout erbij en kneed het allemaal door elkaar.
Hiervan kun je de burgers vormen. En de burgers in een pan rustig aan beide kanten bakken.
Kun je ondertussen de ciabatta’s open snijden en even op de grill leggen. Insmeren met veganistische pesto en beleggen met sla en tomaat. Hierop de burger leggen en afmaken met een flinke dot ketchup.
Zo is veganistisch eten geen straf, toch?
Enjoy!