Season with love

Vanille fudge makkelijk zelf te maken!

vanille fudge

vanille fudge

Dat dit lekker is hoef ik je vast niet te vertellen. Dat het niet gezond is kun je zelf ook wel raden. Ik begin mezelf te realiseren dat ik ondanks dat ik altijd roep dat ik niet van snoepen hou, ik toch wel erg veel zoete recepten op mijn blog heb. Deze heerlijke vanille fudge is echt genieten. En gelukkig is vanille fudge makkelijk zelf te maken! 

Als ik een recept met (vooral) groenten post krijg ik wel eens een reactie van “Dat lust ik niet!” zijn er ook mensen die dit niet zouden lusten? Ik zeg eerlijk, na 1 stukje heb ik wel voldoende. Maar mijn zelfbeheersing is niet zo goed, dus na het derde stukje zit ik vervolgens heel erg misselijk te zijn. Herkenbaar?

Ik had niet verwacht dat vanille fudge zo makkelijk zelf te maken was! Er zit hier nog wel een beetje suikerkorrel in, deed niets af aan de smaak. Maar je zou om dat te voorkomen ook poedersuiker kunnen gebruiken.

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Vanille fudge
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 250 suiker
  2. 100 ml gecondenseerde melk
  3. 50 gram roomboter
  4. 1 vanille stokje
Instructions
  1. Doe alle ingrediënten in een pan met zware bodem en warm dit terwijl je constant blijft roeren op. Laat het ongeveer 5 a 10 minuten doorkoken.
  2. Je wilt een temperatuur van 115 graden bereiken. (Je kunt dit ook controleren door een druppel in een bakje met ijskoud water te laten vallen. Wanneer dit een kneedbaar balletje word, is de fudge goed.)
  3. Ik heb het ongeveer 8 minuten op laten staan.
  4. Smeer een bak in met boter. Ik gebruikte een bakje van 15 bij 10. Je kunt dit zelf inschatten, je wilt niet dat de fudge te laag blijft.
  5. Leg voor het gemak ook een strook bakpapier in het bakje. Op deze manier kun je de fudge er straks makkelijk uit halen.
  6. Draai het vuur uit.
  7. Haal het merg van één vanille stokje uit het stokje en doe dit bij je mengsel.
  8. Roer je mengsel door en blijf dit roeren tot je merkt dat het iets dikker begint te worden.
  9. Doe het dan in je bakje en laat het afkoelen.
  10. Plaats het na een eerste afkoel periode in de koelkast om hele goed hard te worden.
  11. Snijd de fudge in stukjes.
Notes
  1. Serveer ze bij een heerlijke kopje koffie of thee. Enjoy!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/